Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras
× Urgent: Activate Two-Step Verification
Arlo requires all users to activate two-step verification by Oct 31st, 2020 to continue to access your recordings, devices, and account.
Please enable this feature now. Learn More.

No AC power warning arlo pro and Arlo pro 2

Reply
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I had this message and I hadn't done the 2 step verification
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Shane have attached a screenshot of what it's showing when opening app
Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I've got a freephone number to contact themonday by phone now.
Highlighted
Aspirant
Aspirant
This is exactly the same message as mine.
Highlighted
Aspirant
Aspirant
This issue started here in Oz or aleast on our camera for the last 24hrs..
Have not turned anything off , no power outages nothing....have not touched or reset activity zones.
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Yes im having the same issue. I never turned on any activity zones so why am I seeing an activity zone message? This is stupid
Highlighted
Aspirant
Aspirant

AC power has been disconnected from your Arlo device.... Android phone app now displays this message on all 5 cameras initially for 5 seconds and then 3 cameras that are on battery continue to show this message until I OK the message. How annoying! This started 10-17-2020. Is there a way to stop this annoying new feature? Thanks, cf

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Just checked arlo on my computer. Everything looks fine. Definitely a problem with the Arlo phone app.
Highlighted
Tutor
Tutor

I have the same problem on all of my cameras. Very frustrating. I hope they fix this soon.  It appears to be the app cause I can log in on my desktop and view my camera no problems.  It is just in the App.  Of course that is what is people use most is the APP.  I hope they fix this soon. I need my cameras to work. 

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Issue is with Android app V2.21.1_28215 Released 10/16/20. Not getting the error on iPhone nor Windows version. I didn't update the app on my Android phone - must've done so automatically yesterday, which is when this issue started. Can we roll back to previous Android app until Arlo issues a fix. This is extremely annoying!

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Guru Guru
Guru

FWIW, I am not seeing this issue with Android 2.21.1_28215 with my pro-2 cameras.  They aren't connected to AC power, and don't have AC zones configured.  They also are not included in my subscription.

Highlighted
Guru Guru
Guru

@hatrabbit wrote:

 Mostly people say Activity Zones have to be disabled, but my settings don't have that feature.  


You should be able to delete your activity zones.  Do you have zones configured now?

Highlighted
Tutor
Tutor

I don't even see the option for Activity Zones anywhere in my app or online in settings.

Highlighted
Guru Guru
Guru

What cameras do you have?

 

Normally activity zones are listed in the video section of the device settings, and I am seeing them there on Android.

 

I'm not seeing them in the web ui for the pro2, which is a bit weird

Highlighted
Tutor
Tutor

I have the Arlo Pro.  In the app under Video Settings I see Brightness, Night Vision, Rotate Image 180º, Power management, and that's all.  I have been waiting online for Arlo chat for 3 hours... over an hour ago I became #1 in line.  Maybe they can provide an answer.  I'm glad I don't rely too heavily on these cameras for security, I'd be in trouble if I did.

 

edit: chat support came online and asked me for a screenshot and the logs from my app.  The agent said it will be escalated and fixed, I'm assuming in a future update.

Highlighted
Star
Star

As of last night I'm getting this error too.

 

Screenshot_20201017-074505_Arlo.jpg

Highlighted
Aspirant
Aspirant

App only

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Aspirant
Aspirant

Having same problem also started 10/16/20 Cant go live either Android only on computer is ok. Mine will not let me clear message OK button wont work.

Highlighted
Initiate
Initiate

As someone mentioned, this error happened after the Android app update. I logged in from my iPad and do not get this error message. They just need to get their act together and fix the bug.

Model: VMC4030P | Arlo Pro 2 Wire-Free Camera
Highlighted
Aspirant
Aspirant

None at all.

Arlo app version 2.21.1

Android Samsung Galaxy S10e / Android version 10

App only, web is fine.

 

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Star
Star

Looks like Arlo won't post my previous screenshot of the issue.

 

The cameras seem to be functioning normally but now there is a message that appears over each camera window: "AC power has been disconnected from your Arlo device. Activity Zones are currently disabled:. This forces the user error/malfunction forces the user to "OK" the warning.

 

Arlo Support? 

 

Pioc.jpg

Highlighted
Initiate
Initiate

I am having the same issue with my system and do not have activity zones setup.  Definitely a phone app issue

Highlighted
Initiate
Initiate

getting  Ac power has been disconnected from your arlo device. activity zones currently disabled..   I don't use ac for my cameras... looks like you did an update on the 16th..... please fix the problem!!!!

 

Model: VMB3500 | Arlo Base Station
Highlighted
Initiate
Initiate

Problem:   After app update cameras show the following;

 “AC power has been disconnected from your Arlo device. Activity Zones are currently disabled”. OK button does not work. Live view does not work.

Base station has been reset multiple times. App has been deleted and reinstalled multiple times. PC works fine.

Base Station   M/# VMB4000    Firmware 1.16.3.3_3572_6349f52    Hardware 4000r3

Camera Arlo Pro VNC4030    Firmware 1.092.0.27_50_990    Hardware H8

PC Version 2.21.0_0_6    Release 10/15/2020

App Version 2.21.1_28215    Release   10/16/20

Any Ideas?

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Tutor
Tutor

Cannot access cameras from devices tab.  Display for all cameras show "AC power has been disconnected from your Arlo device.  Activity Zones are currently disabled"  Have deleted and reinstalled app.  Problem is the same.  Cameras still work and library is active but cannot access cameras from device tab.

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station