Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Activity Zone and Schedule are not working

Reply
Discussion stats
Highlighted
Aspirant
Aspirant
James, you are a joke!!!!!
Highlighted
Aspirant
Aspirant
This is not James's vault. If it wasn't for James we would be 100% in the dark. James is not providing us with really anything , but atleast he is replying. I'd prefer a reply vs nothing. I think the bigger issue is the people above James.
Highlighted
Aspirant
Aspirant
You purchased the ultra and they work fine ?
Highlighted
Apprentice
Apprentice

They work perfect. I also have 4 Pro 2‘s and a couple of the pro’s. Everything works fine. But you couldn’t give me a pro 3.

Highlighted
Aspirant
Aspirant

I'm way beyond the return date.  I spend hundreds on this and just want a working system.  This is beyond frustrating.  The recent updates they did on their server end has also drained my battery, as the solar charging can no longer keep up, when before, there were no such issues at all.

Model: VMB5000 | Arlo Ultra SmartHub, VMC4040P | Arlo Pro 3 Wire-Free Camera
Highlighted
Aspirant
Aspirant

I keep telling myself "give a some time maybe it will get fixed", it's been 3 months according to your post. Yikes idk how much longer I should wait.

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

@Jcamp  When did you return you pro 3 cams. I have 4 and since the "cloud fix" they have been fine, not perfect but much better. . Others still report problems on Ultra and other model cams and others say they are ok. 

Highlighted
Aspirant
Aspirant
Hey James - I did contact them a lot and the same thing happens everytime, nothing. This is one of the worst customer service I've ever experienced.... I'm returning them - Arlo 3.
Highlighted
Luminary
Luminary
I am not reporting any more problems until you announce a change in your problem management system.
Currently there is no communication on the status of problems. Why report a problem when you will never hear if or when it is fixed? I would much rather just vent in this forum, as other users do provide some feedback. It rarely helps, but it is infinitely better than silence.
I am just sad that I purchased a product with such abysmal support. It is even sadder that nothing is ever done to improve the problem management process.
Highlighted
Aspirant
Aspirant

Glad to see I am not going mad. I have the Arlo Pro 3 and also can't get the activity zones to work at all which is quite frustrating, and causes the battery to drain much quicker with all of the false alerts. 

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Can you refund my subscription fee until it starts to work? Contacted support for that. No response at all.
Model: VMC4040P | Arlo Pro 3 Wire-Free Camera
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Is there anyone in this thread managed to get activity zone work? Would you mind share how you did that? Thanks.
Model: VMC4040P | Arlo Pro 3 Wire-Free Camera
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I gave up trying
Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

@Micay    Mine are working fine after the cloud fix in early june. I did delete my old ones first 

When I set them up when I first got the cams I had limbs or something  blowing on windy days into the activity area and adjusted and it worked. Its not perfect though. As others have said positioning is everything. 

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Community Manager
Community Manager

A recent update was deployed to the Arlo cloud that should address the accuracy of Activity Zones. This should improve accuracy by more reliably sending notifications only when motion occurs within defined zones. More work is being done to improve the behavior of Arlo Smart notifications and to fix the Activity Zones error that some users are seeing when not using an AC adapter (battery only). Stay tuned for future updates.

 

JamesC

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Hi,

 

I notice that my Arlo cameras got no power (no blue light) frequently even though it's connected with an A/C adapter.

The base station has solid blue light. When I tried to access the camera, it displayed: "This Arlo device is offline."

However, after I restarted the base station, the cameras are working normally.

This incident happened almost every week.

Arlo Pro 3 is very disappointed me compare to Arlo Pro 2.

 

Does anybody know why ?

Discussion stats