Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras
× Urgent: Activate Two-Step Verification
Arlo requires all users to activate two-step verification by Oct 31st, 2020 to continue to access your recordings, devices, and account.
Please enable this feature now. Learn More.

Re: Picture turns red

Reply
Highlighted
Guide
Guide

I just got my replacement camera today. I had my 3 cameras for 3 weeks or so and one of the 3 cameras went red. I sent in a picture of the S/N and a copy of the receipt and had to pay for shipping back to NetgearSmiley Sad I just got it going and hopefully I don't see the issue again. This looks like a huge problem for Netgear.

 

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Same problem. Red picture during daylight hours, at night the IR picture is proper B&W.

Camera is only four or five weeks old.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

jmbiii,

 

I will reach out to you in a private message to help resolve this issue.

 

JamesC

Highlighted
Aspirant
Aspirant
Having the same issue. Gone through two sets of batteries in 3 weeks and that is not cheap!! Hope to see a resolve soon.
Highlighted
Tutor
Tutor

SAME ISSUE HERE!!!!!  My cameras are only 6 weeks old.....one has gone pink tint on me--power cycling does not fix it.  One cycled in and out of pink but seemed to have resolved itself.  I have a case open

 

Sue

Highlighted
Community Manager
Community Manager

Cook21,

 

Please contact the Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.

 

JamesC

 
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I am also having this issue is there any fix
Highlighted
Community Manager
Community Manager

beerad5,

 

Please contact the  Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.
 
JamesC
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Haveing same problem even after reset and take battery out.
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Gseider,

 

Please contact the Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.
 
JamesC
Highlighted
Guide
Guide

I also need an answer and solution for this problem...

Highlighted
Guide
Guide

If it so with snow it should be to both of my cameras outside...

Highlighted
Community Manager
Community Manager
Bobbermange,
 
Please contact the  Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.
 
JamesC
Highlighted
Aspirant
Aspirant

I'm having the same issue on one of four cameras just purchased last week. Thanks to this thread I decided not to bother with an RMA and rather just return the unit to Amazon. Since the camera was part of a 3+1 bundle, I'll be able to return the defective unit separately. If I have any other issues in the next couple weeks, the rest is going back to Amazon as well.

 

This product does potentially solve a great need in the market, but so far the execution has failed to impress me. Of course, my security needs can't wait for Netgear to get their act together in the next revision. If issues aren't ironed out, I'll have to move on to the next competing product.

 

*sigh*

Highlighted
Apprentice
Apprentice

It appears my camera is also suffering from the dreaded red/pink picture issue. I have been able to get the picture to return to normal the last two days when it occurred by removing the batteries to reset it, but it is unreasonable to have to do this and re aim/position the camera every day. Hopefully Arlo/Netgear can help me out. To me it basically seems like the night vision simply won't turn off when the sun comes up each day.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

JGC2000,

 

Please contact the Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.
 
JamesC
Highlighted
Guide
Guide
Hi I installed a 4 camera system on Monday 1-4-16 everything has been fine until and this morning when one of the cameras has developed this problem of the image being red. I appreciate any assistance.

Regards, Chas
Highlighted
Guide
Guide
I just saw the link for the support team. I will contact them, thank!
Highlighted
Aspirant
Aspirant

I too have had a camera turn pink/red...... help!  And its only a month old!

Highlighted
Guru Guru
Guru

Not recommended but I wonder if a "calibrated" thump would free up a sticking IR filter? Don't just whale on it but a sturdy knock might help. Try it with batteries in and out - might make a difference.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

cvlahovich,

 

Please contact the Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.
 
JamesC
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I have also started to have this problem, 1 out of a 5 camera system is showing a red/pink display..!??
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I have 5 cameras including one positioned outside. It has begun experiencing the red/pink condition. It just happened this morning and the batteried are full. Please help.
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Nickjb, Tsl0521

 

Please contact the Arlo Support Team to resolve this issue. If you have any additional questions/concerns feel free to private message me. I would be happy to help.
 
JamesC
Highlighted
Apprentice
Apprentice

For everyone who is dealing with this problem and gets the standard please contact support message just be prepared to wait. Since I first sent a message to support on 1/7 I have gotten 3 responses and have answered all their questions and provided all the documentation for the warranty. But I still don't have an answer as to how they are going to fix the problem. I just got their 3rd reply which basically said that they are escalating the case to the next level of support and that those people should get back to me in 24 to 72 hours.

 

You would think this would be a fairly straighforward process especially since it appears to affect a large number Arlo cameras based on this thread, and it wouldn't take what I'm guessing will be at least 2 weeks for a solution to occur.

 

Good luck to everyone else with the same issue and I'll try to update you if I get anywhere with my case.