Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Mode won't appear in Android app

Reply
213432524363456 Tutor
Tutor

Mode tab missing from galaxy s8, app version 2.5.0_21265, please fix immediately, thank you.

Model: VMB3000 | Arlo Base Station, VMC3030 | Arlo Wire-Free Camera
JamesC Community Manager
Community Manager

This topic has been escalated and is currently being investigated by the engineering team. I will provide an update as soon as I have more information.


JamesC

kbalazs Aspirant
Aspirant

I have the same problem running an older s6edge and android 7.0. Reseted the whole system and reinstalled everything from scratch. It worked for about an hour and disapeard again. A custom settings disaperad from the web interface where I still have mode menu.   Please fix it.

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
KDee Aspirant
Aspirant

I have not lost my MODE button since it came back last Friday....

 

It does take 5-6 seconds to appear at the top....but it has always done that...

Lacke Aspirant
Aspirant
I just got this error today (5 hours ago).
I was changing the mode configuration and when saving got some internal error (software or API) notification in the header of the app.
A call came in and when I then went back into the arlo app... the mode tab was gone.

My guess is that there's a malformed/broken configuration object after an invalid persistence of the changes made.
Maybe when saved or when left in the middle of config.

If it's only android, then it can be a sensitivity level of data parsing?
Model: VMB3000 | Arlo Base Station,VMC4030P| Arlo Pro 2 Wire-Free Cameraarlo.netgear.com | Web Site/App
AndresLR Aspirant
Aspirant
Same problem running samsung galaxy S9.
Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
213432524363456 Tutor
Tutor

Still not fixed, please fix this immediately.

Dicksondsw Aspirant
Aspirant
Same problem on LG and Nokia mobiles, please help to update ASAP. Thank you
Model: VMC3030 | Arlo Wire-Free Camera
shogun6 Aspirant
Aspirant

I'm seriously considering demanding a refund from Netgear. I have very little time and installed this so that I can keep tabs on my infant when I'm at work, but the system is down more than it's up. Why can I still not use mode on my app? Why can I not log into a 21st century website on any modern browsers when the app is malfunctioning?

 

Huawei Mate 9

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Denida Aspirant
Aspirant

In my case, I don't think it's an android issue.  I use my LG6 to log onto two different homes where I have installed Arlo.  One home, the mode access works fine.  It's the other home that I have where I'm unable to access the mode function with either my phone or PC.

Ulala Aspirant
Aspirant
I have installed an earlier version and it works perfectly
JamesC Community Manager
Community Manager

The engineering team is currently investigating a modes issue experienced by a small number of users. I will provide an update as soon as I have more information.

 

JamesC

ASMu Aspirant
Aspirant

Same thing here: No mode tab on Androir on my Samsung Edge 7 and continuous bugs on Desktop browser (Json Malformed) and then blank modes page. System useless.

 

I have 2 bases (1 Arlo and 1 Arlo pro), same problem on both. Useless.

Dicksondsw Aspirant
Aspirant
I find a workaround without any uninstall, install or reset....
Remove all the customerized mode at the web interface. The "mode" tab will come back on the app!
Lacke Aspirant
Aspirant
I found a way forward, as well as that when altering mode i sometimes get an internal error and after this has happened, the mode won't show up anymore when app is being restarted. (Stopped process/task manager and close app and then started app again).

This means that it's a startup configuration bug. Probably malformed data that has been persisted.

Go into the web version of Arlo (use desktop view if using phone) and go in, edit and save each cam setup in the broken mode ( edit all modes if you don't know which mode failing).
After that, it at least worked all the time for me.
Peachtruck Aspirant
Aspirant

Lake Aspirant sounds like a different problem.  My problem is there is no mode button on the app.  Killed the app restarted the app, router, phone.  Also still sucks!  Works fine on Windows 10 web page.

Lacke Aspirant
Aspirant
Peachtruck, i really think it's the same issue.
I also had no "mode" tab in android until i went into the browser version and rewrote the components/camera settings of the broken mode.
When i ensured that the components had been saved (toggles some setting, saved, toggles back, saved again (optional)), then restarted the Arlo app (after closed it). Everything worked.
Kenneth1x2 Aspirant
Aspirant

Lacke, THANK YOU !

 

That did the trick. 

Cause was that I created a new mode and apparently something went wrong in the app there. 

I followed your advise to re-save in WEB login for Arlo, and now I have the Mode tab back on my phone again. 

maqs Star
Star

And Mode is gone again. It´s so buggy.

I got two Basestations and two accounts. On one account mode is gone, but its there on the other account. From the same phone. So it seems to be realted to accounts?

 

When i log in from a computer i cant see my cameras under the "Activated mode". It´s just blank. But i do see and can click "Edit" to the right (see attached image).

 

When im trying to edit the rules, the save button remains light grey and i can´t change anything.

 

So i cant change mode on my phone, and i cant edit my modes on a computer. 

 

This is terrible! Plz fix this quick.

Highlighted
Peachtruck Aspirant
Aspirant
That fixed it. Lacke Aspirant has the right answer. Saved changes to all modes via the web page, started the app mode button was back.

Thanks dude!!!
Denida Aspirant
Aspirant

I also have two base stations and two accounts with access from the same android phone.  One system works fine with the PC and the android phone.  The other system, the mode is now working with just the PC, but not the android phone.

AlexKo Tutor
Tutor

I have the same issue on Samsung Galaxy S9+. No support from the support team. At least some communication would be nice.

veener79 Luminary
Luminary

Has this issue earlier this week after the app update for Android.  By the next afternoon everything was working great.  Now I am having this issue again starting last night.  

Realistic1 Aspirant
Aspirant
Its 5/20/2018, has the engineering support team find a solution to the mode button missing o. Android?
Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Sveinolse Luminary
Luminary

I may have a slightly different error than described here. But still I can not change mode. As you see the screenshot of the mobile, I have the mode button, my app is trying to get mode. On my computer it's about the same, but I can change mode, but not the different rules. However, I do not think the mode changes, because the cameras click when I walk by themselves when mode says they should be off. Yes, Netgear - where is the solution? I think the IT people at Netgear do not have the knowledge enough to handle this.mode-PC.pngScreenshot_20180520-114348.png


---Svein Olsen, Oslo, Norway---
(...and I hope Google translater do it well...!)