Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

"Your device is not connected" error on Arlo iOS app

Reply
Highlighted
Guide
Guide

yngveeide

Thank you for your analysis...

Forum Moderators, please advise Arlo Development that this is an absolute MUST FIX issue. 

It makes the whole Arlo Video Security System second rate.

 

a) the totally unacceptable 20-30 sec time delay before the iPhone app is responsive to any sensible functionality for a Video Security System.

 

b) and those Nuisance "Popups",  reminding Users EVERY damn time you try to view anything, but especially critical Security video.  I only have three cameras, I can hardly imagine the frustration an owner of five to ten  cameras must be going thru...

 

Arlo Development: PLEASE FIX THIS, NOW...

 

IMHO it would appear that the stupid 'Cloud storage... "Popup" may well be hard coded to deliberately delay access by that 20-30 seconds.  

Arlo, please, do you have a bug to fix, or are you deliberately causing this frustration for all of us who have opted out of Cloud Storage/Smart Subscription.

 

For me, it is not the cost of the annual subscription hat dissuaded me, It is a fact that I simply do not need Cloud Storage, Zone Detection, or smart object detection.

And to be frank, with my slow Internet Connection, I see a much better response from the system all round  when capturing video locally to the SD Card.

 

My System: 

Arlo Smart Hub: Hardware,VMB5000r4, SD Card 32GB, Firmware,1.16.3.2_693_6cd3d19

Arlo Ultra Cameras (3): Hardware H6, Firmware,1.070.50.6_231_6e7e184

No Smart Plan: expired in June 2020, not planning to renew.

iPhone 11 Pro, iOS 13.7 (17H35), Arlo App Version 2.19.2 (993)

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014), macOS Catalina 10.15.6 (19G2021)

 

IMG_4577.PNGIMG_4575.PNGIMG_4576.PNG

Model: VMB5000 | Arlo Ultra SmartHub
Highlighted
Tutor
Tutor
Well said so tired of all this.
Highlighted
Star
Star
I tested a beta version through test flight that fixed this issue. So there is a fix but no release date for it......

Highlighted
Tutor
Tutor

I took up subscription thinking it MAY fix the issue, how wrong I was.....

Highlighted
Aspirant
Aspirant

I have the same issue as everyone on my iphone.  "Device not connected"  and my doorbell never works properly.  Only the first day it was installed.  ARLO needs to stop forcing us to update firmware automatically.  My devices worked fine as is.  If new hardware comes out and base station need update, that only applies to the new hardware which i dont have.

 

I pay for the cloud storage and have same issues.  it has nothing to do with cloud storage.

Highlighted
Guide
Guide

Mick,

That is good news, something is being done.

It would be nice if ARLO would simply acknowledge a problem does exist, and that they are working on it...

Holding my breath (turning blue)...

Robert

Highlighted
Tutor
Tutor

Arlo are very aware of the issue would be great if they could "man up" and formally acknowledge.

Below is response I got from Arlo customer support.

 

Quote

Rest assured the development team is working on a permanent solution for this issue, we will provide an update once that solution is available.

Highlighted
Star
Star
Same problem here on IOS.
Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Highlighted
Star
Star
Yeap not fixed. Still having the same issue here
Model: VMB5000 | Arlo Ultra SmartHub
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Same issue here but at least I can open the APPLE Home App and can do live feed from there! Is quicker than using the Arlo App even when it was working!
Highlighted
Initiate
Initiate

If this isn't resolved by this time next week, I will be returning my cameras and base station. I'd suggest anyone who can return do the same. It might make them listen. This is issue is going on far too long.

Model: VMB5000 | Arlo Ultra SmartHub
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I just got these cameras setup and have this issue. I purchased two 4 camera systems. Maybe a mod can advise a release date for the app or I’ll be returning all of them and canceling my subscriptions.
Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Aspirant
Aspirant
I’m sick of all the issues! I’m no longer calling support for faulty cameras lights etc. they expect you to pay to send the faulty item back. Arlo app is the last straw. Will wait for the rest of the cameras and lights to die then move to another brand. (Shouldn’t take to long)
Highlighted
Aspirant
Aspirant

My second post on this subject.

Rjmcinnes, above, has summed the situation up almost as if he was reading my mind.  

Have used 3 generations of the cameras from Pro through to Pro3.  Initially very happy with functionality and upgraded as the new releases came out.   Now with the Pro3 and "improvements" we end up with a degraded system.

Have also expired smart plan.

 

 

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Another unsatisfied user who wishes our friend's never would have told us they loved their Arlo.  In all honestly my dad's decade old Swann Security Cameras are more reliable than Arlo.

 

We've been having the same problem on our iPhones and the Arlo app for well over a month now.  Totally unacceptable.

 

As a fellow programmer how can it take you this long to fix a major bug like this?

 

Looks like it's time to drop our Arlo off at Goodwill and buy something that is reliable and works.

 

Highlighted
Aspirant
Aspirant

 

  • Are you experiencing this issue on an the Arlo iOS app, Arlo Android app, and/or the web client on your computer? Both Arlo Android app and computer
  • What phone device and iOS/Android OS version are you running? Huawei P20 lite
  • What version of the Arlo app are you running? Android V9
  • What phone device are you using if you're experiencing this on the Arlo app? See above!
  • What web browser and computer are you using if you're experiencing this on the web client on your computer? Chrome on a HP Pavilion 
Model: VML4030 | Arlo Go 3G/4G LTE Wire-Free Camera
Highlighted
Guide
Guide

Agreed this is absolutely way too long to be waiting for a working release.

Why do you release a previous working version of the app until you get this fixed???

Or will this give us too much back such as 4k recording locally like I was promised when I bought this?

 

Highlighted
Aspirant
Aspirant

iOS on iPhone X with iOS Software Version 13.6.1 is where I'm having a problem.  Arlo Software Version 2.19.2.   Your software was never great but I never had major problems like this until the 2.19.2 release a month ago or so.

 

But now even from the web interface it says it's offline.  All 3 lights are green on the base station and I've power cycled a half dozen times and tried different ethernet cables.  I can stream Netflix and remote into my work server at the same time so it's not my internet connection.  Our Alexa devices all work perfectly fine as well as our MyQ Devices.  Just not Arlo.

 

No settings have changed on my router and again everything else hooked to it works perfectly fine.

 

So again nothing but junk.  And I can tell you your app on the iOS isn't even checking the connection because I can close the app down on the phone and comes back up immediately with the Your device is not connected screen.  As a programmer there is no way you are determining that it is actually offline that fast because you would be doing multiple checks over several seconds if it doesn't ping on the first one.  Or at least your programmers should be.

Highlighted
Apprentice
Apprentice

Awful customer care time and time again, leaving consumers without a functioning product.

My banking app stopped working for around a week they paid me £300 compensation.

My internet went awol for 24hrs they gave me a free month.

arlo stops working for a month or so every now and again and everyone gets the big middle finger from arlo.
Not looking for compensation just a reliable product, but after being with arlo from the first gen camera I doubt this is going to happen ever.

I hope they pull their finger out and improve things soon as I really like the system    .

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Mine has been on and off now for over a month too, got Arlo to be able to check in on my horses from a safety point of view, not been able to check them for over 12 hours as the Arlo App not working. For the price you pay for these cameras to set it up, it's not very good when it's so unreliable. And yes, have checked network provider, connection etc... numerous times! We can't all be having the same issue and it down to our connections failing Arlo! 

Highlighted
Guide
Guide
Yep. Still not working. It’s been like a month now. Terrible app. Terrible product.
Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Apprentice
Apprentice

Upgraded to iOS 13.7 this evening. Arlo iOS app was also updated to 2.20 (1201) upon restart.

Camera armed icons take a second or two to show the right mode. General responsiveness seems to be back to "normal", which is good. No "Your device is not connected" errors so far.

Model: VMB5000 | Arlo Ultra SmartHub, VMC5040 | Arlo Ultra Wire-Free Camera
Highlighted
Aspirant
Aspirant
New iOS app just dropped. Looks promising so far.
Highlighted
Tutor
Tutor
Well .... I just updated to iOS app version 2.20, already using iOS 13.7 and nothing changed ... still no connection on the same 3 out of 5 cameras ( mix of pro and pro 2 ).

Deleted and re-installed the app, powered cycle my iPhone, loaded again the app, etc, etc ... still nothing works on the same 3 cameras.

I will wait for more users feedback just in case is just me but I am done with Arlo.

Wasted $$.

#Arloisajoke
Highlighted
Aspirant
Aspirant

Just updated on Android and nothing, even after rebooting and also checking on the desktop version. No change apart from now not getting "your device is not connected" error emails.