Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras|NETGEAR
Reply
Highlighted
Aspirant

Unexplained disconnection

I bought Arlo Ultra (basestation and two cameras). During installation, updating the fireware for the base and one of the cameras was successful. During the update process of the second camera, the process was not complete. I could not and did not find an option to update the camera's fireware. 

 

Then the cameras were both on. For no reason, the camera (which fireware update was not successful) keep disconnecting for no reason. It gets back on when I try to restrate the mobile app but then shortly it gets diconnected. No specific action gets it on or off. The message I get is: This Arlo device is offline. Please make sure it is connected to the Internet. Visit support.arlo.com for help. The Camera is connected to the Internet and it works after few attempts to restart the application. 

 

Can you please let me know how can I fix this and also update the fireware for all cameras manually? 

Model: VMC3030 | Arlo Wire-Free Camera
Message 1 of 6
Guru

Re: Unexplained disconnection

Try rebooting the hub and remove the camera from Settings, My Devices and resync.

Message 2 of 6
Aspirant

Re: Unexplained disconnection

Thanks. I tried this and it worked for a whilte then the problem returned. I will try again but I don't think it will solve it. 

Model: VMS5240 | Arlo Ultra 2 Camera Kit
Message 3 of 6
Aspirant

Re: Unexplained disconnection

By "rebooting", you mean the "reset botton" in the hub, correct? 

Model: VMS5240 | Arlo Ultra 2 Camera Kit
Message 4 of 6
Guru

Re: Unexplained disconnection

Nope, power cycle (pull the plug). The reset button may be needed but is a whole 'nuther ball o' wax.

Message 5 of 6
Aspirant

Re: Unexplained disconnection

Ok. Thanks

Message 6 of 6