Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Arlo Q shows a recording time longer than it actually records

Reply
Discussion stats
Highlighted
Tutor
Tutor

This is a screenshot of the delivery today.  He backed up and ran out to make the delivery and the last frame of the shot is of him heading back to his truck.  The next video is 3 minutes later of a different car driving by.  The one from yesterday shows UPS guy pulling up, walking towards the front, and then it stops.  Next video again is minutes later.  

 

The settings are on "Record until activity stops (up to 300 sec)" which has never worked right.  Sensitivity is set on 6 without any zones and i get all the cars driving by.  It is set to record on motion with night vision off.  If i set it to a set amount of time, my bandwidth usage would off the roof.  It's ridiculous to have this setting when it can never be used.  

Highlighted
Guru Guru
Guru

I would try increasing your sensitivity and test it yourself to see how it works. The reset time between recordings may be what you're experiencing when recording stops and there's no additional recording until minutes later. What's your upload speed?

 

Also, are you paying for bandwidth? How many videos per day do you get? My Q records many 2 minute scenes a day - 36 yesterday at ~12MB per recording so something under 500MB a day

Highlighted
Tutor
Tutor

I have tested it at the highest setting before and its the same issue.  I removed the zones also thinking that could have caused the issue but its not.  If you look at the image I uploaded, the guy was walking towards the camera and it stopped recording. There something buggy with these cameras or the software.  I was debating between these and the Logitech Circle and that seems like a better product at this point.  I dont think I am the only one with this issue and others have given up.  Comcast has a 1TB monthly limit and with I believe a 1.5MB upload.  Between the two cameras its around 200 videos a day give or take.  .  

Model: VMC3040 | Arlo-Q HD with Audio
Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

I would like to join this discussion since I have been having the same problem for months now on all 3 of my Arlo Q's. Very frustrating after they had been working flawlessly prior to this issue.

Everyone here is acting as a tester and troubleshooter for Netgear and wasting a lot of time and effort for something that Netgear needs to address.

Highlighted
Aspirant
Aspirant
Having the same issue with a brand new Arlo Pro 2 where it records for over a minute but only records audio for 15 seconds or so. Have the latest app and it downloaded new firmware when I got the new camera and installed it this past weekend
Model: VMC4030P| Arlo Pro 2 Wire-Free Cameraarlo.netgear.com | Web Site/App
Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

Of all the issues I have seen with Q's and Pro's, in my opinion, this is one of the worst because it is affecting "every" Q that I own (4)

My camera's were working flawlessly up to a couple of months ago.

 

This is a serious issue which makes every camera basically useless.

 

I have not had anything bad to say about Arlo but now I am speaking out regarding this latest issue.

 

If a moderator or representative from Netgear does not address this issue immediately and make it a priority, I would think that there could be some legal action taken against them. How that would start, I have no idea, but I would certainly want to be involved.

Highlighted
Tutor
Tutor

I'm still having the same issues as well months into this with no help just software updates that do nothing.  I don't understand why it's so hard for Netgear to fix this.  I've bought tons of Netgear products and I will definitely reconsider given this experience.

Model: VMC3040 | Arlo-Q HD with Audio
Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

We should all keep posting our latest video freezes and maybe we can overload the Netgear servers until they address this issue.

 

 

https://arlo.netgear.com/hmsweb/users/library/share/link/CC2B888D4994C9C6_201806

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

After my last video freeze that I posted, I found out that the husband got out of the car and beat his wife to death near the back of the vehicle.

 

Too bad my camera didn't record it.

Highlighted
Aspirant
Aspirant
Any luck on getting this problem solve? Im still having the exact problem at this moment and this camera is becoming a piece of junk.
Model: Arlo Q Plus Security Camera with Audio|Ethernet|PoE VMC3040S
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Wow I never expect to get a reply this quick. I remember messaging them on Facebook because I don’t really know who to contact in New Zealand. All they said was have you tried contacting support, they didn’t even send any information regarding who to contact and all that. I love their products and no doubt about that, my other arlo pro cameras are working perfectly. I also noticed the long recording is fixed otherwise this problem has not.
They should also know that almost everyone wanted to access notifications and video clips from their app and not a laptop “jesus its 2018”.
Im quite disappointed because we pay for a plan to run these cameras (not cheap in NZ) and a simple bug or whatever it is ruining it for everyone. You would think that a big company would deal with this kind of problem as quick as they can,but not really. I still believe with netgear and arlo products. My only advice to them is, if they read these post by the community is to look after their customers. Otherwise, these customers will seek a better product/company to stick with.
Model: Arlo Q Plus Security Camera with Audio|Ethernet|PoE VMC3040S
Highlighted
Tutor
Tutor
Finally able to login. When I tried logging in on my computer, the last few times, there was an error.

I have basically given up on these cameras.. I'm glad people are speaking up on this issue. Netgear should offer a recall if they can't fix this issue. This is ridiculous. I can recommend the Logitech circle cameras. They have been nothing but solid for me at least. Too bad I wasted money on these arlo Q cameras.
Model: VMC3040 | Arlo-Q HD with Audio
Highlighted
Aspirant
Aspirant
They probably don’t know what’s causing it. I’d appreciate if they send an email to address this problem. I’ve heard lots of good things about Ring products and i might give it a go.
Model: Arlo Q Plus Security Camera with Audio|Ethernet|PoE VMC3040S
Highlighted
Star
Star
The issue continues on about 50% of the recordings. Using the Apple IOS app to view the 90 second motion activated recordings. All versions are current including Arlo 2.5.4! After about 20-30 seconds the audio goes silent and the video becomes the same still image for the rest of the recording. audio.

This is not a security camera, just a toy!

Ridiculous that this has not been addressed!

I have donated many issue videos!
Model: VMC3040 | Arlo-Q HD with Audio
Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

I would agree.

80-90% of my videos freeze 12-16 seconds in. Absolutely criminal.

Used to rave about these cameras but now not so much.

 

Worst thing is, they keep introducing new products yet can't getbthe old ones to work consistently.

Highlighted
Aspirant
Aspirant
I am donating as much video everyday just to piss them off. I urged everyone to do it.
Model: Arlo Q Plus Security Camera with Audio|Ethernet|PoE VMC3040S
Highlighted
Apprentice
Apprentice

After all my complaints on twitter about it making it more public that there's an issue, I got a DM conversation going with netgear that are referring my account onto the engineers.

 

"Apparently" there is a new firmware they're working on.

 

I'm not sure what that has to do with anything, because most of the issues with the ArloQ seem to be people with iOS devices not playing the video back correctly. Yet the Arlo website seems to play them back OK.

 

They've seriously become the most unreliable camera that can't do anything right. People need to just keep spreading the word as publicly as possible to let everyone else know to not go with them.

 

I'm sure they'll introduce a new batch of ArloQ 2's out and we will all be left up creek without a paddle.

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

I don't think it's an iOS problem. I think it's a recording, server or software problem.

I view the majority of my videos on a computer (firefox browser).

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

I take my last reply back.

I tried playback on edge (internet explorer) and it played back fine.

So yes, it may be a playback issue on both iOS and Firefox only.

Regardless. It worked fine months ago.

Highlighted
Apprentice
Apprentice
I’m using chrome on windows and it’s fine.

That’s what’s super frustrating.. netgear say it’s a firmware thing but seems to be more of a playback issue or codec.

It’s getting super frustrating they don’t even acknowledge there’s even an issue.

It’s been getting progressively worse every month..

People need to keep posting publicly to warn people. Maybe then they will act if they have enough bad publicity over it.
I hate to do it but I’ve never seen any company just flat out ignore us when it’s such a big problem.
Highlighted
Community Manager
Community Manager

The engineering team is currently working on a fix for this issue. I will provide an update as soon as more information is available.

 

JamesC

Highlighted
Apprentice
Apprentice

Seems like the build number in the firmware version has gone up on my camera after engineers were looking at it.

 

Gone from 1.8.3.2_17494 to 1.8.3.2_21995

 

Seems to be a little better, videos are now playing in iOS better, but still show up with a pause icon in the middle of the picture after 30 seconds or so, but I can still see it playing behind it.

 

Lets hope they're finally pulling their finger out and acknowledging the problem.

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

No change in my firmware version.

Videos still freeze at about 14 seconds on Firefox and iOS.

 

My rating on the Arlo Q went from a 10 to a zero unless they get it working again.

 

Maybe a review on Amazon is in order

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

4 videos today and all 4 seem to playback without a problem on firefox and iOS.

Hopefully the issue has been corrected.

Highlighted
Apprentice
Apprentice
Did your Arlo q update it’s firmware?

Mine has been fine since it got upgraded by engineers. It shouldn’t take this much harassing though. And it’s been broken for a long time.