Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Why hasn't my VMB4000r3 Base updated - stuck on 1.11.9.0_26520

Reply
Discussion stats
  • 15 Replies
  • 723 Views
  • 4 Likes
  • 5 In Conversation
Dustin278 Apprentice
Apprentice

After numerous restarts my VMB4000r3 Base is stuck on 1.11.9.0_26520  -  should be 

 

 

Arlo Base Station VMB3010/VMB4000 - 1.12.0.1_27940

  • Bug Fixes

Accepted Solutions
JPC Prodigy
Prodigy

Maybe a complete reset on the back of your Base and resync all cams can help? I know it's a PITA but sometimes when all things failed maybe it can help as a last option.. 


All Replies
EKS Tutor
Tutor

I’m having the same problem.

JoeCymru Virtuoso
Virtuoso

Does it show updates available under devices settings? It certainly should. Sometimes a roll out just does not work for everyone. Other than that perhaps there is an account problem on the backend.

JPC Prodigy
Prodigy

Maybe a complete reset on the back of your Base and resync all cams can help? I know it's a PITA but sometimes when all things failed maybe it can help as a last option.. 

EKS Tutor
Tutor
There is nothing listed under updates. I tried restarting the base and that didn’t help. So I may have to try a reset.
Dustin278 Apprentice
Apprentice

Looks like my last resort is to do a full reset then re-sync all my cameras.. what a PITA

Dustin278 Apprentice
Apprentice

Complete reset was the fix but what a pain!!

EKS Tutor
Tutor

Thanks for the update! I’m going to give it a try. Any words of wisdom? Did you just push the rest button?

Guru jguerdat Guru
Guru

No. Remove everything from Settings, My Devices and start fresh, claiming the base and then syncing the camera.

EKS Tutor
Tutor

Will I be able to sign back into my account without creating a new one? I’m on the Arlo Smart Premier Plan. Thanks so much.

Highlighted
Guru jguerdat Guru
Guru

The account itself isn't affected, just the hardware.

EKS Tutor
Tutor

Thanks so much! I’m going to brave the waters tomorrow. I’ll check back in with the results.

Dustin278 Apprentice
Apprentice

Yeah I reset the base using a paperclip and holding for about 10 seconds - waited a few minutes for base to boot back up and then started adding all my camera's + doorbell via Arlo app.. Up and down ladders to get all my cameras.

EKS Tutor
Tutor
I’m not looking forward to that!
Guru jguerdat Guru
Guru

It's a pain but the end result can be worth it. One tip - if you have a second person to help, position one at the base to press the sync button and the second going to each camera. Depending on the signal strength, the first person can briefly press the base sync button (don't hold it) and let the second person know to press the camera sync button with the camera in place. I do this all the time with 100% success but can't guarantee that level for everyone else. It solves the need to take the camera down to sync and then have to reposition it.

 

YMMV.

EKS Tutor
Tutor
Reset my base added my cameras and everything updated as it should. Thanks everyone for your help!