Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras
× Arlo End of Life Policy Notice
To view Arlo’s new End of Life Policy, click here.

Base station can't connect to internet and can't factory reset

Reply
Discussion stats
  • 2 Replies
  • 4198 Views
  • 1 Like
  • 2 In Conversation
Turismo
Tutor
Tutor
I just received my arlo pro. Connected the base station to my router. Power indicator is amber and camero indicator is green. Internet indicatoe is not lit.

Did powercycle and nothing happened.

Tried to factory reset but the indicator are not flashing to confirm factory reset is in progress.

Please help as im about to go overseas and need this to start working.
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Turismo
Tutor
Tutor

It turns out that only one ethernet is working on my router. Although I did change it when I was fiddling with it. I moved it to the one where my ps4 is connected.

 

Arlo is now working as designed.

View solution in original post

2 REPLIES 2
TomMac
Guru Guru
Guru

The power light on the base is ONLY amber during a reboot...

 

RESET is by holding in the reset only for 10+ secs till the front leds flash...

 

Reset again like above

 

Turn off your Modem, Router, Base and bring them back in the same order ( let each reboot before the next )

 

If after above, still NG and power is amber,  there may be a hardware or power supply issue

--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------
Turismo
Tutor
Tutor

It turns out that only one ethernet is working on my router. Although I did change it when I was fiddling with it. I moved it to the one where my ps4 is connected.

 

Arlo is now working as designed.