Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Arlo App Says Cameras Are Offline on iPhone but not on web

Reply
Discussion stats
  • 6 Replies
  • 865 Views
  • 2 Likes
  • 3 In Conversation
ArloWatchingYou Tutor
Tutor

I have two Arlo Pro base stations with a single Arlo Pro Camera, the web app works and lets me view the cameras live. But the iOS app, at first shows the cameras online, then when you click and live view, after a couple of seconds of streaming it disconnects and flips to a dark overlay with "The Arlo Device is Offline" - it basically disconnects the live stream and the device. But, the device is online, and would continually record if on motion sensing, and also, would allow me

 

This happens on both devices in separate buildings. Both Arlo Pros base stations with a single Arlo Pro camera. One camera is about 2m from the base station, the other maybe 4m. Originally there was only one base station and one camera, and this worked fine. I then had one base station and two cameras, and this worked fine. As soon as I had two base stations each with one camera it all when **** over ***!

 

I've tried restarting routers, restarting base stations, removing camera batteries, deleting the iOS app.

Model: VMC4030 | Arlo Pro Wire-Free Camera

Accepted Solutions
Chobie Tutor
Tutor

The new app update fixed this for me, trying updating and see if it works for you. It took a few tries of restarting the app afterwards but it now works again.


All Replies
Highlighted
Chobie Tutor
Tutor

I have the exact problem! Let's hope someone can tell us how to fix this

JessicaP Arlo Moderator
Arlo Moderator

Hey @ArloWatchingYou and @Chobie,

 

Have you tried to restart your phone and try to use mobile data instead of wifi to view the livestream?

Chobie Tutor
Tutor
I just restarted my phone and disconnected from the WiFi and using 4G data I still get the same issue.
JessicaP Arlo Moderator
Arlo Moderator

I would suggest contacting our Arlo Support Team so they can help you with the app showing your cameras are offline.

Chobie Tutor
Tutor

The new app update fixed this for me, trying updating and see if it works for you. It took a few tries of restarting the app afterwards but it now works again.

ArloWatchingYou Tutor
Tutor
So it wasn’t us! There was a (dramatic music) dun dun dahhhhh!!! A BUG! 🐛 (more of a grub, but it’ll do!...)

Works for me too now.