Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Arlo Camera won’t sync with VMB3000 base and flashes once amber

Reply
Discussion stats
  • 3 Replies
  • 439 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation
Kate1515
Aspirant
Aspirant

I have a new base station as my old one fried itself and now I am trying to sync the old cameras to the new base station and when I add the batteries the blue light flashes once and then when I press the sync button the amber light goes once and it won’t sync

Model: VMB3000 | Arlo Base Station
3 REPLIES 3
TomMac
Guru Guru
Guru

Make sure the base is powered and has internet connections ( left two leds should be green )

Quickly press the base sync button and then the camera.

 

If it fails , pull batteries in camera, replace to reset camera, wait 5 mins try again. ( make sure batteries are good and in right )

--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------
Kate1515
Aspirant
Aspirant
Thanks for your reply. So I followed the instructions you suggested and unfortunately it didn’t work. One camera would go to flash blue by faintly and not connected to the system. The other 3 just wouldn’t go past flashing orange.
TomMac
Guru Guru
Guru

Was it a new or used base you got?

Are the left two LEDs green when trying to sync?

 

When battery installed in camera, you get 1 blur led flash on camera... then do a quick press on the base sync button and then the camera.... camera should blink slow blue ( base led flashes amber for camera ) and then quick blue flash on camera if it works, amber flash if the sync fails

--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------