Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Icons

Reply
Discussion stats
  • 6 Replies
  • 142 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation
Edinburgh_lad1
Apprentice
Apprentice

Greetings

The following are requests for consideration of Arlo programmers:
- check that 'battery, signal strength, speaker' icons are in the same order on the web interface for Arlo as they are on the app. At the moment they're reversed.
- adopt more comprehensible on/off icons like mute (and others) in live view: the usual in the industry is that when the mic is muted, then the icon is either crossed or it changes its colour to red or it's not highlighted. I'm really confused when my mic is on or off when I do live view in Arlo. Same with the torch icon - it has a cross above it, but I'm unclear what that really means.
- when my Arlo is connected to power, I see an icon of the plug. Why is this icon not highlighted (brighter white, as opposed to gray) in the same way as the battery is? This really confused me at the beginning as I thought that there was no electricity 'flowing' to my camera.
- when I want to view videos on the storage, I sometimes have to manually select 'base station' from the drop down menu. Can the app not remember the last choice and default to the cloud sometimes?
- when accessing files from the local storage, I sometimes get a message that there was an error and that Arlo are trying to solve the problem. This implies that you're aware of the problem, so would you please let me know what causes this problem and what is the timescale to address it.
- I understand that VMB5000 has both 2.4ghz and 5ghz networks. I don't live in a WiFi congested area and so it'd be helpful to be able to control which network I want to use/broadcast to my cameras.
Thank you. Other than the above, I love my new Arlo Ultra, having used Arlo HD before.

Model: VMB4500 | Arlo Pro/Pro2 Base Station, VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub, VMB5000 | Arlo Ultra SmartHub
JessicaP
Arlo Moderator
Arlo Moderator

Hi Edinburgh_lad1,

 

We appreciate your feedback. The suggestions made here are noted and will be passed along to the development team.

Edinburgh_lad1
Apprentice
Apprentice

Hi @JessicaP 

 

Thank you for your response. Glad your development team will consider those changes.

 

Further to what I said above about the error when accessing the storage, here's a screenshot of the message. Would you please comment on what's causing this error (since it's implied that your development team know about it) and how to resolve it.

 

Thank you.

 

thumbnail_Screenshot_20210609-092526.png

Edinburgh_lad1
Apprentice
Apprentice

thumbnail_Screenshot_20210609-092526.png

Edinburgh_lad1
Apprentice
Apprentice

Hello

 

I'd also like to add the following for the development team for their consideration:

 

1. Since I use Arlo Ultra with the local recordings only, at the moment, I can only view the library using the local storage. 

 

This kind of setup is problematic and fundamentally flawed, because if the user has a mix of cameras (Arlo Pro 2 vs. Pro 3/Ultra or others), or an audio bell, as is in my case, they'll have to flick between either the Cloud or Local storage in order to see what recordings they have. 

 

Therefore, there should be an option to simply view both, or that there shouldn't be an option to choose either, but simply a possibility to filter out those recordings that the user is interested in viewing.

 

2. I'd like my front door camera to respond to motion all the time, but my back door and garden ones only at certain times. I've tried to add another mode, but there is a problem in that two modes can't be on at the same time. For example: Custom mode: front door camera between 9am-9pm, Schedule: front door camera between 9am-9pm, 9pm-9am, back door 9pm-9am, garden 9pm-9am.

 

Unless there is a solution to the above, which I'd welcome, the above shows that there's a problem with the design of the system. 

 

 

JessicaP
Arlo Moderator
Arlo Moderator

I would suggest for you to contact the Support Team if you're having issues with your library not loading. You will find several options for contacting support in the provided link.

Edinburgh_lad1
Apprentice
Apprentice
I should add that the plug icon not being highlighted only occurs in the dark theme mode.
Discussion stats
  • 6 Replies
  • 143 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation