Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras|NETGEAR
Reply
Highlighted
Aspirant

Arlo Ultra Base Arlo 2 camera not connecting

Ever since around 6pm yesterday my Arlo 2 cameras that I have running on my ultra base just sit at connecting. I power cycled my internet and router, reset the base and removed batteries from the camera with no luck, Ultras connect fine. The strange thing is it will show live video when under the video settings but don't detect motion or won't connect live feed on the main page. Been working fine since I got the Ultra a few months ago. I plan to replace with Ultras once the outdoor plugs arrive. I'm using the Ios app. Ill try the web version when I get to work to see if anything different.
Model: VMS5440 | Arlo Ultra 4 Camera Kit
Message 1 of 5

Accepted Solutions
Community Manager

Re: Arlo Ultra Base Arlo 2 camera not connecting

JNed,

 

How many cameras total are connected to your SmartHub? Are you trying to stream them individually or all at once?

 

JamesC

Message 2 of 5

All Replies
Community Manager

Re: Arlo Ultra Base Arlo 2 camera not connecting

JNed,

 

How many cameras total are connected to your SmartHub? Are you trying to stream them individually or all at once?

 

JamesC

Message 2 of 5
Aspirant

Re: Arlo Ultra Base Arlo 2 camera not connecting

Only that particular one. I just tried the after that other one failed and those are working.
Message 3 of 5
Aspirant

Re: Arlo Ultra Base Arlo 2 camera not connecting

I also tested it online thru web portal. When online it says issue connecting to media server on the Arlo 2 cameras
Message 4 of 5
Aspirant

Re: Arlo Ultra Base Arlo 2 camera not connecting

I power cycled everything again when I got home from work and now all working. Guess must've been some type of outage. We did have high wind gusts in the area.
Message 5 of 5