Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Pixelated video Arlo Pro

Reply
Highlighted
Apprentice
Apprentice

My system says firmware 1092.0.4_13099 can anyone confirm that this is indeed the latetest firmware? I really didn't get to test it out yet if it is.

Highlighted
Mentor
Mentor

Yes that's the latest from where I just got it yesterday and for me it's working quite well

Highlighted
Apprentice
Apprentice
Thanks, just out of curiosity I didn't download it manually,it updated by itself. Is this normal?
Highlighted
Guide
Guide
Yes. It automatically downloads and installs. And it has been working pretty much flawless for me since the update yesterday.
Highlighted
Apprentice
Apprentice
The new firmware for the cameras seems to work way better. Thank you for finally pushing it to us! It did update automatically which if I recall we normally had to do it manually. I guess it's something new?
Highlighted
Mentor
Mentor
My update was automatic also
Highlighted
Virtuoso
Virtuoso
Not only is that fixed but recording at 16 seconds is no longer as iam seeing any where from 6 seconds to longer then 2 minutes as motion is detected so I guess that's fixed also. Nice job NETGEAR
Highlighted
Mentor
Mentor
The only problem I'm seeing with my Android phone is that a couple times today it will hang between arm and disarm I have to force close and reopen the app
Highlighted
Master Master
Master

silverado44 wrote:
Not only is that fixed but recording at 16 seconds is no longer as iam seeing any where from 6 seconds to longer then 2 minutes as motion is detected so I guess that's fixed also. Nice job NETGEAR

Is that for the "record until motion stops" option?

Highlighted
Master Master
Master

Johnny290 wrote:
The only problem I'm seeing with my Android phone is that a couple times today it will hang between arm and disarm I have to force close and reopen the app

Probably something for another thread. Have you got the latest app? (which actually is an older version)

Highlighted
Mentor
Mentor
Yes I do
Highlighted
Guru Guru
Guru

Latest version is now 2.4.4.  The faulty version was 2.4.3.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

This issue has been resolved with the latest firmware update. Be sure your Arlo Pro camera is up to date with the latest firmware: Release Notes – Arlo Pro Camera 1.092.0.4_13099 – 10th July 2017

 

JamesC

View solution in original post

Highlighted
Guide
Guide

Unfortunately I did have some pixelation today and I know the camera was on the updated firmware.

 

I donated the video.

Highlighted
Apprentice
Apprentice

Thanks @JamesC !!!!

Highlighted
Virtuoso
Virtuoso

Ever since getting this version, my videos are A OK, thanks!

Highlighted
Luminary
Luminary

This issue isn't fully resolved, its like 90% better but it still happens. I sent a video from just 2 days ago to Netgear support with pixelation.  I've been running their beta's for almost 2 months now.  I have not heard from the Rep I have been working with it is resolved fully.

Highlighted
Aspirant
Aspirant

@JamesC  Can you tell me if this also addresses the "record until motion stops"?    Previously with this setting, it only seems to record a maximum of 10-12 seconds despite motion still going on in the frame.   Sorry, dont mean to hijack this thread but the release notes just say "Bug Fixes" so not sure what bugs those are besides the pixelation issue noted.

 

Thanks very much for confirming back in this thread that the new firmware addresses the pixelation.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

sharkcom,

 

Yes, changes to that feature were made in the most recent firmware release.

 

JamesC

Highlighted
Apprentice
Apprentice

After update my camera update has been running flawlesly! Finally!

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Hi,

 

I noticed a drop in motion detection in the past days. Could be since this firmware update. I know this topic is about image quality (which is why I ended up here as this was initially what I was looking for).

Has anyone else noticed a drop in motion detection ? I had to push all my cameras to 99% or 100%.

I noticed it as coming back home, my front camera which is about 30 feets away filming directly to the alley would not notify noticing me. Also saw a woman walking her dog in my yard, and was suprised Arlo did not detect it.

 

Alex.

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Highlighted
Guide
Guide
I've noticed this too. Used to have it set at 88 and would pick up everything. Now at 100 and it's missing some things. It would constantly go off at 100 before. Only happening with Pros.
Highlighted
Mentor
Mentor
I've also noticed this after the firmware update
Highlighted
Aspirant
Aspirant
Hi there,

Sorry if was this question. The quality may be poor when the base very close to modem/router ( <1 feet)?

Thank you
Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Highlighted
Master Master
Master

It shouldn't be but you could always experiment. If possible, you could turn off the 2.4GHz on your router (as long as all your wifi devices connect to your 5GHz network). Netgear testing has found that when the base station is next to the router, having it be on the same channel as the router actually reduces interference. A few people have mentioned that when they set their 2.4GHz network to use channel 6, it seemed to work the best. YMMV though