Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras
× Urgent: Activate Two-Step Verification
Arlo requires all users to activate two-step verification to continue to access your recordings, devices, and account.
Please enable this feature now. Learn More.

Re: Your camera is not connected

Reply
Discussion stats
  • 6 Replies
  • 623 Views
  • 1 Like
  • 3 In Conversation
gwar9999
Guide
Guide

Hello, 

 

This morning 2 of my cameras claim they are not connected to and the 3rd "the device failed to connect".  My firewall shows that all 3 are connected and my internet is just fine (considering I'm posting this from the same network).  There have been no changes to the firewall since the Arlo's were installed so this appears to be related to the 3 Arlo 4 cameras that have been problematic since installed last mon

Model: VMC4050P/VMC4041P | Arlo Pro 4
gwar9999
Guide
Guide

... attached a screenshot from my firewall appliance (Untangle) that clearly shows the 3 arlo cameras are connected at this time (based on the "last seen" column)

Model: VMC4050P/VMC4041P | Arlo Pro 4
gwar9999
Guide
Guide

... firewall activity shows all 3 Arlo 4 cameras are "phoning home" to the Arlo servers.

Model: VMC4050P/VMC4041P | Arlo Pro 4
gwar9999
Guide
Guide

actually, are Arlo's servers even up?  Looks like the cameras are trying to connect to deviceapi.messaging.arlo.com

 

 $ ping deviceapi.messaging.arlo.com
PING deviceapi-Production-lb-248937321.eu-west-1.elb.amazonaws.com (52.19.111.54) 56(84) bytes of data.

^C
--- deviceapi-Production-lb-248937321.eu-west-1.elb.amazonaws.com ping statistics ---
93 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 93985ms

 

(edited: looks like the aws load balancer blocks ICMP traffic so that explains ping failing).   

Model: VMC4050P/VMC4041P | Arlo Pro 4
jguerdat
Guru Guru
Guru

Have you rebooted your phone and reinstalled the app? Have you tried WiFi and cell service? Have you tried the web client? You can also try popping the battery out of a camera to see if that makes a difference.

gwar9999
Guide
Guide

Thanks for the reply. 

 

No I didn't restart my phone considering the same thing happened on Android, iOS and the web.  After at least 45 minutes (hard to say when it first started since we only decided to look when someone went outside and there were no notifications) however things started mysteriously working again without me doing anything.  My WIFI was up the entire time, my internet was up the entire time, my other IoT devices (Sonos, Hue, Harmony, Kaza, etc) all worked properly while only Arlo reported the connection issues .  I opened a support case with Arlo since this was not the first time I observed this behavior and I would like to understand the cause.

Model: VMC4050P/VMC4041P | Arlo Pro 4
jwood1
Guide
Guide

I too have had similar issues (I posted this on another thread also).   One of my Pro4 cameras (directly connected, no hub) showed as being offline and not connected, but it continued to record motion and upload videos to the cloud.  The videos appeared in my library.  It is not the phone or app, the same issue appears on my PC.  Internet connection strong, battery fully charged.  The other issue, as stated by the OP, is that sometimes it only takes 5-10 secs to view the camera, other times it will buffer for several minutes. 

 

As stated on the other thread, why can't these cameras automatically re-connect?

Discussion stats
  • 6 Replies
  • 624 Views
  • 1 Like
  • 3 In Conversation