Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Device failed to connect

Reply
Discussion stats
  • 12 Replies
  • 238 Views
  • 1 Like
  • 7 In Conversation
Highlighted
Guide
Guide

When I log in using a web browser (Chrome) and try to live play one of the cameras I get the message listed in the subject line of this post.  I am still in a trial mode and double checked to see if the cameras were still listed (Manage Cameras) and they were.  What gives?

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub, VMC4040P | Arlo Pro 3 Wire-Free Camera
Highlighted
Guru Guru
Guru

What happens if you use the mobile app? Have you tried reinserting the battery to reset the camera?

Highlighted
Guide
Guide

The mobile app I am able to pull up live views.  And it's not just one camera that is not engaging.  It's all 4.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

rwxrwx,

 

This indicates something on your computer or browser is blocking access to live streams. Are you on a work network? Any third party software on your system that could block access?

 

JamesC

Highlighted
Guide
Guide

This occurs on both my home network that the cameras are on and my office network.  Doesn't matter which.  Both networks use ESET as protection.

Highlighted
Tutor
Tutor

We have the same system and all of our cameras have been doing the same all week. The base station has a blue LED light and shows being online, but the cameras continue to go offline or won't connect to the base station. We get the "device failed to connect" error from both the desktop and mobile app. 

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Prodigy
Prodigy

Have you tried as jguerdat suggested to pull the battery and reinsert it to reset the cams as a first step short of removing all all cams and adding them again? Or even power cycle the Hub. 

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Tutor
Tutor

While this works temporarily, having to do it multiple times a day for each camera is an absurd solution for the price of this system. A quick scroll through the posts in the community over the past few days make it blatantly obvious this is a widespread issue, not localized to a single customer or user error. 

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Community Manager
Community Manager

The development team is looking into these reports. I will provide an update once we have more information.

 

JamesC

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Hi,

Have there been any updates here?  My system has been doing this a lot lately including one camera that I have on a CVR plan which is extremely frustrating.

 

thx

Model: VMC4040P | Arlo Pro 3 Wire-Free Camera
Highlighted
Guide
Guide

Same here.  Smarthub has the solid blue light yet cameras on the app says "Your device is not connected.  Make sure it's connected to your router an has a working internet connection.".

Highlighted
Tutor
Tutor
Highlighted
Community Manager
Community Manager

A new version of the iOS mobile app is available from the app store. Please make sure you have the latest version downloaded and test again to see if you experience the same behavior.

 

JamesC

Discussion stats
  • 12 Replies
  • 239 Views
  • 1 Like
  • 7 In Conversation