Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Pixel 3XL - Opening Arlo App Gets Sent Immediately to Background

Reply
Discussion stats
  • 3 Replies
  • 198 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation
sangwinacher Luminary
Luminary

Pixel 3 XL

Latest Arlo application version

 

Over the last 6 months or so, I've noticed that when opening the app, it'll show, then disappear.  If I either click the app again, it'll come up or if I go to my opened applications and tap it, it'll bring it to the foreground and stay.  I don't know if this is something specific to Pixel's or Android.  It's just getting more frequent it seems where I'll sometimes have to click the app 3x before it'll actually gets focus.  It seems to mainly happen when the application is starting up fresh, or the session has timed out and it needs to have me authenticate again (I use fingerprint).  This isn't an issue that was introduced with a new version or Android update, this has been going on for a while and it's finally starting to become a nuisance.  

Model: VMC4030P | Arlo Pro 2 Wire-Free Camera
Guru jguerdat Guru
Guru

I occasionally notice this on my Pixel 3 XL as well as other devices. I believe, but can't prove, that it's related to the new 2FA (2 factor authentication) feature, regardless of whether it's enabled. The app (and web site) have to accomodate for the feature.

sangwinacher Luminary
Luminary
Yeah, this doesn't have anything to do with the actual authentication I don't feel. This is purely an app launch/open issue
sangwinacher Luminary
Luminary

Google Pixel 3XL

Android 10 w/latest security update

Latest Arlo app version 2.12.3_27015

 

It's fairly regular when opening the Arlo app, it'll begin to open then disappear/minimize.  If you check open apps carousel, it shows it open and you can click it and it'll bring it to the foreground.  Or, you can press the Arlo icon again to open it and it'll sometimes take 2-3x before it'll remain open and not be sent to the background.  This seems to happen mostly when the app login session has either expired, or the app has been closed out entirely and is being opened fresh.  Maybe it's something to do with the logic of loading the fingerprint sign-in menu window?  Could have something to do with it, but I haven't been able to narrow it down.  It was mentioned in another unrelated thread that others were experiencing this as well, so this thread is to officially track this issue.

Model: VMC4030P | Arlo Pro 2 Wire-Free Camera
Discussion stats
  • 3 Replies
  • 199 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation