Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras|NETGEAR

The Arlo Community

Learn, explore, ask questions, and connect with our community of customers and experts.

Discussion stats
  • 18 replies
  • 220 views
  • 1 kudo
  • 6 in conversation
Top Contributors
Caught on Arlo Video Contest
Share Video

Share Your Video!
Caught something cool on Arlo? Share it with the Arlo Community.

Post a video
Reply
Highlighted
Aspirant

Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" function

We have the Arlo Pro 2 system with 5 cameras.  Suddenly, none of the cameras are shown under the "Mode" tab on either Windows or Android access methods.  They are shown under Devices and I can turn them on/off etc but without the Mode view I can't change the notification settings.

I have re-booted my router. Re-booted the Arlo Base.  Same - I deleted a camera and  re-added it - same.  So I have no way to turn email notices on/off etc.   I'm not paying for any upgraded service - just have the 7 day cloud recordings with are working. I can view them on my laptop and phone. The cameras show everywhere else, just not under the Mode view. 

I'm probably being dense.... anyone know what I'm forgetting?

Thanks,
Steve

Model: VMC4030P | Arlo Pro 2 Wire-Free Camera
Message 1 of 19

Accepted Solutions
Prodigy

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

Mode should show the modes.  Once you see your modes, you click on the pencil to edit the mode and that’s where the device rules are located.

 

I have never seen devices directly on the mode tab...you have to drill one more level down.

 

Can you drill down into your modes and see the rules for devices there?

Message 15 of 19

All Replies
Guide

Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" function

Make sure that you have the latest app updates that were released last night.

Message 2 of 19
Aspirant

Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

Sorry,  forgot to include that info:  Android App Level: 2.7.0_23403  Released 01/07/19

Message 3 of 19
Apprentice

Re: Arlo Pro 2 camera not showing in "Mode" function

Wouldn't doubt the update broke it if it is anything like the last few updates.

Message 4 of 19
Guru

Re: Arlo Pro 2 camera not showing in "Mode" function

No cameras are visible under the Mode tab but you base is. When you click on the base, your modes are displayed but still no cameras. Inside are rules for the cameras but not the cameras themselves.

Message 5 of 19
Aspirant

Re: Arlo Pro 2 camera not showing in "Mode" function

>No cameras are visible under the Mode tab but you base is.
    Correct

>When you click on the base, your modes are displayed but still no cameras.

   Correct


>Inside are rules for the cameras but not the cameras themselves.
    You lost me there.

Message 6 of 19
Guru

Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

Read the FAQs here on modes and rules. Edit the Armed mode and you'll see rules for each camera. All settings for each camera are in those rules. If you need, create custom modes for complete control.

Message 7 of 19
Aspirant

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

I HAVE read the FAQ's AND the rules. What's your point?

I've never had to do all of that crud before!  The cameras simply showed up in the modes view under the base.  

I guess I'll call Customer Support tomorrow.

Message 8 of 19
Guru

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

My point is that you have to do what the system is supposed to do. It's always been this way. No idea how you've been seeing it differently unless you're not describing it properly. I can't see or do what you've been seeing or doing so you have to be explicit and accurate.

Message 9 of 19
Aspirant

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

It most certainly has NOT been that way. At least for the prior 2.5 months that I've had the system.

Message 10 of 19
Guru

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

I've been using the system for 4 years. Apparently you're not telling us everything so we can't help. Good luck with support.

Message 11 of 19
Aspirant

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

I was VERY clear and concise regarding the behavior. Hopefully CS has  understands.... if that's all you have to offer - please stop responding to my post.

Message 12 of 19
Guide

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

Ok so I'm going to try to understand what you are trying to say. Are you saying the mode tab is gone completely now? The cameras have always been listed under devices and were never under the mode tab, just the base station or stations (I have 2 different systems at 2 different locations so I see 2). Once you select your base station from the mode tab, you can then select the mode you want (armed, disarmed, schedule, geofence, etc.). From there you can edit those modes and set the rules for the cameras such as record on motion, how long to record and push notifications.

Not sure if this gets you where you are trying to go or not. If not, please try to explain more clearly what it is you are trying to accomplish and maybe we can offer more. I can promise you that customer support will not be much help and will tell you to reset everything and start over. It's their go to procedure
Message 13 of 19
Aspirant

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

No, as I stated in my original post, the mode tab is there but does not list the cameras anymore.  It did for 2.5 months and then on the 8th - poof - they're gone. So I can't select the cameras from the mode view anymore and turn notification on/off.

Message 14 of 19
Prodigy

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

Mode should show the modes.  Once you see your modes, you click on the pencil to edit the mode and that’s where the device rules are located.

 

I have never seen devices directly on the mode tab...you have to drill one more level down.

 

Can you drill down into your modes and see the rules for devices there?

Message 15 of 19
Aspirant

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

ok, I should just close this if they'd let me.

Message 16 of 19
Prodigy

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function


@03bluecoupe wrote:

ok, I should just close this if they'd let me.


Edit the appropriate rules...like Armed...then scroll down to notifications at the bottom of the rule.  Setting for Push and email notifications are there.  These were restructured about two years ago, but they have been like this since then.

Message 17 of 19
Prodigy

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

If you accept a response as a solution, it will flag it, but people can still post...they will just know there is no need to do so.

Message 18 of 19
Guide

Re: Arlo Pro 2 Camera Is Not Showing In "Mode" Function

As mentioned above, follow those steps of Modes tab > Select your basestation > Find the mode you wish to edit and select the pencil to the right of it. Here you should now see your Rules for each camera. Select the camera rule you wish to edit. This is where you tell the particular camera to trigger on motion and/or audio, start recording video, and then finally send a push notification and/or email.

 

Found this video that touches on this. Hopefully this helps: https://youtu.be/HY9dOtEObDE

Message 19 of 19