Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras|NETGEAR
Reply
Apprentice

How to fix greyness

https://arlo.netgear.com/hmsweb/users/library/share/link/25F9719395A62899

As you can see my dog was in the backyard yet the video is grey. Any thoughts on how to fix?
Message 1 of 14
Luminary

Re: How to fix greyness

It's only slightly grey at the very beginning for a second. That's just the camera adjusting to the lighting.

Message 2 of 14
Apprentice

Re: How to fix greyness

Message 3 of 14
Apprentice

Re: How to fix greyness

or this

https://arlo.netgear.com/hmsweb/users/library/share/link/FB47C60320D9DC71

 

or this

https://arlo.netgear.com/hmsweb/users/library/share/link/349F53381AFF1B29

I view this as unacceptable.  It doesnt do me any good to have security cameras if they detect motion but the video is not visable.  This started with the last update.

Message 4 of 14
Master

Re: How to fix greyness

Hi mountaindewbass,

 

Try to adjust the flicker adjustment (50/60) and see if it will make a difference. If the issue still persist, it is best to contact our support to further troubleshoot the issue.

 

 

Kind regards,

 

BrianL

Arlo Team

Message 5 of 14
Luminary

Re: How to fix greyness

You do know that images will appear grey (black and white) when the lighting is low and IRs kick on right ? Your 1st video shows no grey. Your 2nd and 4th are grey due to ambient lighting. The 3rd video is not grey...

Message 6 of 14
Apprentice

Re: How to fix greyness

No bro. The last video has a green streak that takes up half the video ...that's not related to the ir
Message 7 of 14
Arlo Employee Retired

Re: How to fix greyness

Hello mountaindewbass,

 

According to our data center report, 2 of your cameras have firmwares that are not updated. I can give you the names of the cameras through PM, please update the firmwares and see if the issue will be fixed. Please refer to this link.

 

 

I'll be waiting for your response. 

 

Thanks, 

JohnR

Arlo team

Thanks,

JohnR
Netgear Community Team
Message 8 of 14
Apprentice

Re: How to fix greyness

This may be a double post..but I don't see the original

The last video I posted was from the camera running the most recent firmware..issue still persists
Message 9 of 14
Highlighted
Luminary

Re: How to fix greyness

Okay bro... Update your firmware bro... Check your camera WiFi signal bro...

Message 10 of 14
Guru

Re: How to fix greyness

My cameras were updated, apparently last night, to 1.2.2688...

Message 11 of 14
JPC Prodigy
Prodigy

Re: How to fix greyness


mountaindewbass wrote:

or this

https://arlo.netgear.com/hmsweb/users/library/share/link/FB47C60320D9DC71

 

or this

https://arlo.netgear.com/hmsweb/users/library/share/link/349F53381AFF1B29

I view this as unacceptable.  It doesnt do me any good to have security cameras if they detect motion but the video is not visable.  This started with the last update.


I know what you mean.. I get it also once in awhile.. It might be something to do with upload when capturing a video.. There could be a glitch somewhere from your internet upload speed or Arlo's Server.. Check your Upload/Download speed to make sure it's sufficient under Arlo's recommended 1MB Upload.. http://www.speedtest.net

 

The camera I have that's causing this issue is setup the farthest.. so it's prolly' not getting a good signal..

Message 12 of 14
Guru

Re: How to fix greyness


JPC wrote:

The camera I have that's causing this issue is setup the farthest.. so it's prolly' not getting a good signal..


One of the signs, other than the actual signal meter on the cam live view, is the cam LED on the base... if you get any flashing on the base, the cam is at the range limit.

--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------
Message 13 of 14
JPC Prodigy
Prodigy

Re: How to fix greyness


TomMac wrote:

JPC wrote:

The camera I have that's causing this issue is setup the farthest.. so it's prolly' not getting a good signal..


One of the signs, other than the actual signal meter on the cam live view, is the cam LED on the base... if you get any flashing on the base, the cam is at the range limit.


True, Am within range with full bar signal, In my case I think I wasn't really getting the thru-put.. Also, I believe it's alot to do with interference and walls & so on when camera is setup farther away.. Maybe it's my ISP or Arlo's Server having a hiccup.. The recent Arlo's server issues surely have impacted my system to do some hiccup.. Right now..it's all good.. I hope it stays this way.. 

Message 14 of 14