Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Arlo Charging Station

Reply
Discussion stats
  • 4 Replies
  • 6873 Views
  • 0 Likes
  • 4 In Conversation
Uhly101
Guide
Guide

does anyone have an explanation for this, I have the Arlo charging station, the charger thing that can charge two Arlo batteries at the same time, anyway, the one battery is a solid yellow and after a certain amount of time, 20, 30 minutes, it goes from a solid yellow, to a flashing yellow.  Any idea what that means?  I've never experienced that before with this charging station.  Thanks.

Model: VMC4030 | Arlo Pro Wire-Free Camera
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
brh
Master
Master

@Uhly101,

The flashing amber light means that for some reason the charge failed. See:

 

https://www.arlo.com/en-us/images/Documents/ArloPro/arlo_pro_charging_station_installguide.pdf

 

I have seen this a couple of times. I switched the battery to the other end of the charger and it charged up fine. Be sure the battery is firmly seated.

 

Brian

View solution in original post

4 REPLIES 4
brh
Master
Master

@Uhly101,

The flashing amber light means that for some reason the charge failed. See:

 

https://www.arlo.com/en-us/images/Documents/ArloPro/arlo_pro_charging_station_installguide.pdf

 

I have seen this a couple of times. I switched the battery to the other end of the charger and it charged up fine. Be sure the battery is firmly seated.

 

Brian

View solution in original post

Uhly101
Guide
Guide

thanks, it took a couple tries but it finally finished the charge.

Morg73
Aspirant
Aspirant

I have one Arlo Pro camera that will not keep a charge. I have purchased an Arlo Pro battery and replaced it in the camera, but the camera will not charge. Can anyone help?

Model: VMC3030 | Arlo Wire-Free Camera
jguerdat
Guru Guru
Guru

Make sure you're using the Arlo charger which has both 5v and 9v outputs. 9v is needed to charge. Swap batteries between cameras as well as verifying that at least one camera does charge. If the "bad" camera still doesn't charge but everything else works, open a case with support:

 

https://www.arlo.com/en-us/support/contact.aspx