Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Fog setting off motion on pro 3 only

Reply
Discussion stats
  • 5 Replies
  • 352 Views
  • 0 Likes
  • 4 In Conversation
Highlighted
Star
Star

I have a mix of arlo pro, pro2 , ultra and just added a pro 3 .  The pro 3 motion sensor constantly goes off due to fog.  I have adjusted angle, cut down motion zones, reduced sensitivity , nothing works?

 

this am after a particularly foggy night I had 91 recordings of the mist. (Snow is coming soon) 

 

by the way, it is only the pro3 that has this issue.  Thanks 

 

Highlighted
Guru Guru
Guru

None of my Pro 3s do this. Start by rebooting the base and remove the camera from Settings, My Devices. Resync. ANy better? If not, try swapping cameras around.

Highlighted
Community Manager
Community Manager

Iamspartacus8,

 

Are you sure it's the fog and not something else at that location causing the trigger? You might try swapping the location of your Pro 3 and one of your other cameras (temporarily) to see if the issue follows the camera or the location.

 

JamesC

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Mine does the same thing in fog.  A recording every minute or two - it really is annoying.  I've messed with the sensitivity settings, and that doesn't seem to do anything.

Model: VMB4540 | Arlo Pro 3 SmartHub
Highlighted
Guru Guru
Guru

Are you changing the sensitivity setting in your modes and rules?

Highlighted
Aspirant
Aspirant

Yes.  I change the sensitivity in the modes and rules from 1 - 100 without any noticeable effect.

Discussion stats
  • 5 Replies
  • 353 Views
  • 0 Likes
  • 4 In Conversation