Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Recovery of hub after after power failure

Reply
Discussion stats
  • 1 Reply
  • 48 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation
Highlighted
Follower
Follower

Lost power at my house yesterday for 5 minutes, no storms/no lightning. Since then the base station won't connect to the internet. Replaced the modem (was a few years old but was working otherwise) but no change. When I plug the hub into the Ethernet port on the modem it goes to blue light after a minute then goes to flashing amber - any ideas? I tried resetting, but no help. 

Model: VMB4500 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Highlighted
Sensei Sensei
Sensei

@tomdoc7 wrote:

Lost power at my house yesterday for 5 minutes, no storms/no lightning. Since then the base station won't connect to the internet.

 


Network reboot has to happen in the correct order.

 

  • modem
  • router (if there is one)
  • hubs

Waiting for previous device to get up and running before moving on to the next one.

 

Power cuts are very good at killing electronics. Even without storms you never know what surges came down the line.

 

What modem is this? Any chance that it reset itself in recovering from the the power cut? Everything else working as expected?

 

Does the hub show up as usual in the app/browser?


Just another user
Arlo hardware: Q Plus, Pro 2 (X2), Pro 3 (X3), Security Light (X2), Ultra (X2), Doorbell, Chime
Discussion stats
  • 1 Reply
  • 49 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation