Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Notification Problem, No Recordings

Reply
Discussion stats
  • 8 Replies
  • 884 Views
  • 1 Like
  • 4 In Conversation
02redcavi Aspirant
Aspirant

Don’t know if it’s just me but for the past 2 months my arlo have been having intermittent not sending me notifications at all when a event happens and now just recently aren’t even recording motion. I’m hoping this is a software issue that maybe a update will fix permanently. Really regretting buying these cameras so far. I reset my base station every so often and sometimes it works. Thanks

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station, VMB4500 | Arlo Pro/Pro2 Base Station

Accepted Solutions
ShayneS Arlo Moderator
Arlo Moderator

@02redcavi

 

Have you tried to reboot the cameras by removing the battery/re-installing it & test again? Have you performed a successful motion detection test with the devices? I have attached an article here with instructions.

 

How do I use the motion detection test for my Arlo device?

View solution in original post


All Replies
ShayneS Arlo Moderator
Arlo Moderator

@02redcavi

 

Have you tried to reboot the cameras by removing the battery/re-installing it & test again? Have you performed a successful motion detection test with the devices? I have attached an article here with instructions.

 

How do I use the motion detection test for my Arlo device?

View solution in original post

jmmmmh Tutor
Tutor
Same, although it only started today on one camera. Sigh.
02redcavi Aspirant
Aspirant
I have not tried installed and reinstalled the batteries or doing a motion test. Only rebooting the base station. I don’t understand how that would fix the issue though. I have had nothing but problems with these cameras since buying them.
02redcavi Aspirant
Aspirant
Did the motion test and is working fine
02redcavi Aspirant
Aspirant
Removed devices from base station for both cameras and disconnected batteries and reinstalled and Motion recording and alert notifications are back up and working for now.
Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
02redcavi Aspirant
Aspirant
That worked thank you
BastropMan Aspirant
Aspirant

Did it start after cold weather set in?

02redcavi Aspirant
Aspirant
Yea it did coincidentally.
Discussion stats
  • 8 Replies
  • 885 Views
  • 1 Like
  • 4 In Conversation