Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Reply
Discussion stats
  • 29 Replies
  • 25499 Views
  • 24 Likes
  • 8 In Conversation
devotchko
Luminary
Luminary

Ok, I cannot for the life of me get my Arlo Qs to respect the activity zones I set up with either the iOS app or websit . Any motion within the field of view continues to trigger alerts. Here are the things I have tried: 

 

- removed both cameras, re-paired and recreated zones

- made sure the activity zones are selected in the mode section

- removed all zones and recreated through the mode section

- removed zones so that there would be only 1 zone per camera in case that was the issue (had 3 overlapping zones before)

- tried repositioning the cameras so they would not be at a 45 degree angle, recreated zones, still have the same issue

- made sure they are running the latest firmware (1.8, etc.)

- tried resizing the zones in many different combinations (avoiding the edges of the frame, making them not too thin or too thick, etc.) nothing works.

 

If anybody can provide some clues as to how to solve this issue I would appreciate it tremendously. 

29 REPLIES 29
JamesC
Community Manager
Community Manager

devotchko,

 

Can you post an example video of motion being detected at night when it should not have been? Could you also post a still screen of where the zone was located when the motion was detected?

 

JamesC

devotchko
Luminary
Luminary

I have been trying to attach a downloaded video clip using the video icon but the forum keeps givign me an error when I try to use a dropbox URL link to the video. Any tips on how to atach a downloaded Arlo clip to my reply wothout uploading to Youtube? Here's a still image of the activity zones I currently have. The SMALL BLUE ZONE is currently being ignored at night whenever a car drives by

the small blue zone is currently triggering alerts whenever a car drives bythe small blue zone is currently triggering alerts whenever a car drives by

devotchko
Luminary
Luminary

BTW, anybody else started experiencing strange playback issues on recorded video clips? For some reason some of my clips only play the first few frames after I get an alert and try to play them back at the library. The playhead keeps scrolling to the right, but the image remains frozen...

NoPatience
Initiate
Initiate

I believe the solution to this problem is to create a custom "mode", and then create your activity zone.  My activity zones would not work when I was in "Armed" or other pre-set modes.

 

Click on Mode.

Select Camera on the left.

At bottom click on "Add a Mode".

Create a name for the new mode such as "Activity Zone Only Mode"

Then go in and customize your activity zone and such.

Save.

Repeat for other cameras as need be.

(Note:  I did not need to change the sensitivity.  Mine is still at 5)

 

That should stop the notifications for activity outside of the activity zone.

 

 

 

 

 

 

 

Forterisk
Initiate
Initiate

I tried this, and i think it might have finally resolved the motion activity issue!!  Thanks!