Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Unable to connect live to Pro camera. Need to reboot Base Station often.

Reply
Discussion stats
  • 2 Replies
  • 184 Views
  • 0 Likes
  • 2 In Conversation
Highlighted
Star
Star

I have 3 Arlo Pro cameras connected to base station.
1 camera has recently started to play up (3 times in 3 weeks approx.)
The problem is that suddenly I cannot connect live to this one camera which occurs out of the blue with no apparent reason.
I need to reboot the base station once or twice and then it works again as normal.
This problem did not occur previously and the other 2 cameras are working OK.
Any ideas what the problem may be & perhaps a solution?
All cameras are less than a year old (around 6 months old) but I use them out of the country I bought them from so cannot simply return them for exchange etc.

Model: VMC4030 | Arlo Pro Wire-Free Camera
Highlighted
Guru Guru
Guru

Try and swap the troubled camera to location of a good one.... see if the problem follows camera ( confirm its a camera issues not location )

--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------
Highlighted
Star
Star
Thank you for your reply.
The cameras have solar panel cables AND an ‘anti steal proof’ chain mount on them, (making it very fiddly to adjust required angle etc.) plus they’re mounted high so very inconvenient to uninstall & reinstall them BUT if problem persists then may have no choice.
Will come back here if anything further occurs to share experience.