Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras
× Urgent: Activate Two-Step Verification
Arlo requires all users to activate two-step verification to continue to access your recordings, devices, and account.
Please enable this feature now. Learn More.

Re: Can't connect base station to Google Wifi

Reply
wtull4
Aspirant
Aspirant

Did the Arlo system crash overnight in Australia? The base station is not connecting to the Internet. I have tried all suggestions in previous threads.

Discussions suggests there is also a problem in America. Any indication when this will be fixed? 

Rawmovement
Guide
Guide

Its def an issue with servers due to high amounts of bought products right after and during black friday

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Powellyp
Aspirant
Aspirant

I'm having the same issue, middle light on hub amber and not able to connect to the hub or my three cameras! Not seeing any formal update or status from Netgear. Would be useful if they could publish something on the website to indicate there's definitely a system wide issue and maybe an ETR for the fix.

Rawmovement
Guide
Guide

even if you try to call them, all systems are just busy. Just wait it out

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
SeattleSUP
Tutor
Tutor

Right? A simple Twitter message would be nice. I used to work for an online gaming company and network services do go down and it's simply not preventable. Difference is when our services went down we'd immediately issue a notice on Twitter and we also had a status section on our community site. Don't know why Netgear can't do the same. 

Galactus
Aspirant
Aspirant
Just set up my system
And internet light is amber.
Is this a arlo server issue at the moment ?
Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
gnelscrim
Tutor
Tutor

I just switched from a Verizon router to Orbi (Firmware V2.0.0.74). Once I got Verzion to release the lease, Orbi and the two satellites have been running like a dream. However, the Arlo base station will NOT connect to the interent through Orbi (through the router or satellite). I have unplugged the ethernet, unplugged the power, turned it off/on, hard 30 second reset after removing it from my devices, and I am not sure what else to do but return it. The stupid thing just won't connect. Am I doing something wrong? It has be fine as I was just using it this morning with the Verizon router so I must just need to click a button somewhere.

Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Andyha
Guide
Guide

Just remember, Arlo cares....it says so on their website.   Now i don't think it's the customers they care about....probably the $$ they will make by selling all of these security cameras and not upgrading their servers or hiring more customer support. Man, what a good deal....big profits and bonuses coming for the executives.  Way to go, Netgear! 

Andyha
Guide
Guide

Just remember, Arlo cares....it says so on their website.   Now i don't think it's the customers they care about....probably the $$ they will make by selling all of these security cameras and not upgrading their servers or hiring more customer support. Man, what a good deal....big profits and bonuses coming for the executives.  Way to go, Netgear! 

 

hokeysmoke
Virtuoso
Virtuoso

All they are saying is they "hope to have a resolution soon".  I believe the issue is server location dependent, as half of my stations (3 out of 6) are working.

hokeysmoke
Virtuoso
Virtuoso

The entire Arlo service is down for many people right now.  I suggest you try again after it comes back on line.

gnelscrim
Tutor
Tutor
Thanks for the info. Must have been just coincidence of me changing my router. Wish they would send out a notification or message.
dehook
Initiate
Initiate

Having the same issue here. Of course it went out while I was placeing some of the cameras.

 

pesetas
Initiate
Initiate

Same issue...hard to believe Netgear hasn't put out a response.  

Fantastic4
Aspirant
Aspirant

Just bought 3 cam Arlo Pro.  Have a perfectly working Orbi with two satelites.  The amber light will not turn green.  Tried reset as per instructions.  Hardwired a PC to the port on the Orbi and Internet working fine.  I had the same problem with another camera.  I bought at Costco and just returned them and repurchased.  Same issue.  I thought this was a simple install.  Help??  

Model: VMB3000 | Arlo Base Station
JohnnyG101
Initiate
Initiate
Mine out too...what’s funny is that I tried to disarm the cameras this afternoon Bc I was getting continual push messages and couldn’t log into the app so I just turned the base off. Then I turn it back on a few hours later and the amber light....so of course I think I screwed it up and then come across this. Yes I wish they would have a status page.
NoleRunner
Aspirant
Aspirant

Having the same issue. It was working just fine and then all of a sudden it stopped connecting to the internet... Very Frustrating that they haven't posted or said anything and instead we spend 2 hours trying to self-fix when it is a problem on their end. I'm having the problem in Tampa, Florida with Frontier Communication as my ISP. Everything else on my network is doing just fine.

Jubalmj
Tutor
Tutor
Same issue with Amber lights
Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Galactus
Aspirant
Aspirant
Is anyone using the 3M to stick to the walls outside rather then screws into the walls ?
Jubalmj
Tutor
Tutor
Does anyone knows if I our in a blank NTFS formatted USB if it would work without the servers?
Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
Rick20147
Initiate
Initiate

I just bought a two camera system today and got an amber light when trying to set it up.  I wasted alot of time trying to troubleshoot and trying to contact customer service before I saw this thread.  Pretty disappointing start.  Hopefully this isn't typical. 

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
SUMNER6
Guide
Guide

I added 3 cameras to my base station this morning and everything worked fine. my station connects through Orbi. This afternoon i lost connection and i have tried everythjing including reseting the station and i can't get it to connect.. 

Model: VMB3000 | Arlo Base Station
SUMNER6
Guide
Guide

how do we know when the arlo system comes back on?

nickdraine
Aspirant
Aspirant

ARLO VMB 4000 and Netgear WNDR4500

 

Cannont get he Arlo to show a green led on the Internet Connectivity LED.  Only shows "amber" which indicates that there is no

access to the internet.  

 

Have access on other device on the router and can Ping the Arlo from those devices. 

 

Latest firmware on the Router. 

Model: WNR1000v2|Wireless Router|EOL
SUMNER6
Guide
Guide

i used the 3M strips on my siding outside and its held up for several months