Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Re: Arlo Pro - detects sound with microphone OFF

Reply
Discussion stats
  • 5 Replies
  • 3503 Views
  • 1 Like
  • 3 In Conversation
78zinman
Aspirant
Aspirant

I turned the microphone off on all three cameras, but I still get alerts saying Arlo detected a sound.  How do I eliminate this issue?

Bob

Model: VMC4030| Arlo Pro Wire-Free Camera
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
JPC
Prodigy
Prodigy

@78zinman

 

When you sign in.. Go to "Mode" ---> "Armed (Usually the Default)" ---> You should see a pencil on the right Click on it ---> Now, you should see all the "Rules" each of your cameras listed.. Again click on the pencil on the right whichever camera you need to edit.. From here.. you should see both "Motion" and "Sound" .. Click on the pencil again to edit Sound (On/Off).. This should take care of the issue.. 

View solution in original post

5 REPLIES 5
MachineElve
Guide
Guide
Did you go back and save/update the rule?
78zinman
Aspirant
Aspirant

When I go to each of my devices (3), they all show both the microphone and speaker as OFF.  Other than that, I'm not sure what I am supposed to do.

Bob

MachineElve
Guide
Guide
Wow a day later and still having issue. I would have done a whole reset on everything by now. Or have you already?
JPC
Prodigy
Prodigy

@78zinman

 

When you sign in.. Go to "Mode" ---> "Armed (Usually the Default)" ---> You should see a pencil on the right Click on it ---> Now, you should see all the "Rules" each of your cameras listed.. Again click on the pencil on the right whichever camera you need to edit.. From here.. you should see both "Motion" and "Sound" .. Click on the pencil again to edit Sound (On/Off).. This should take care of the issue.. 

78zinman
Aspirant
Aspirant

Thank You very much.  Works perfectly now

Bob