Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras

Reply
Discussion stats
  • 3 Replies
  • 615 Views
  • 0 Likes
  • 3 In Conversation
Arlo-Solar
Tutor
Tutor
I have a weird issue with my Arlo solar panels.
 
I clip on the magnetic clip etc to my cameras and the battery charges as normal. They charge to 100% and you can then see that they finish charging.
 
The next day, however, no matter how bright the sun, they won't charge, unless I pop off the magnetic clip and pop it back on. Just a second or so, no cleaning, wiping, etc and they will start to charge again.
 
Anyone able to help me sort out the issue? I'd rather not have to walk around every few days popping off the clips, as two of them need a ladder to reach.
 
For the first 8 months or so, there was no issue.
 
 
 
3 REPLIES 3
Streak2
Master Master
Master

What is the % charge the next day?

If still at or close to 100% it may be that the panels wont start charging until the batteries have dropped a bit further.

 

Arlo-Solar
Tutor
Tutor

It goes down depending on the motion activity.

 

Unpop the magnetic connector and reconnect it and it starts to recharge.

However, from this discussion, it seems to be a firmware issue.

 

https://community.arlo.com/t5/Arlo-Pro-4/Arlo-4-Pro-Cameras-using-Solar-Issue/td-p/1886226

JamesC
Community Manager
Community Manager

A recent firmware update was released for Arlo Pro 3 Floodlight, Arlo Pro 4 and Essential cameras. Please make sure you have the latest firmware version listed here: https://community.arlo.com/t5/Firmware-Release-Notes/bd-p/arlo-release-notes?cid=a and let us know if you still experience this issue.

 

JamesC

Discussion stats
  • 3 Replies
  • 616 Views
  • 0 Likes
  • 3 In Conversation