Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras|NETGEAR
Reply
Guide

Base station Is offline message - VMB4000

so Ive been having issues with my arlo pro 2 base station getting off line message when trying to log in sometimes and also logs me sometimes when i try to log in and then get logged outSmiley Sad Message comes up saying you've been logged beasue your already logged in from Another device.

 

i have missing alerts and notifications sometimes also.. missing recorded librarty also. doesnt record sometimes too.. 

 

all around having many issues with my Arlo pro 2

 

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Message 1 of 382
Highlighted

Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

Besides the time zone issue that is dragging on now, my base station keeps going offline even though I did a whole new setup. This is something that is far worse since you cannot fix this when you are not at home

Please reply if your base station goes offline too.

I want to take this higher up to Arlo / Netgear since it seems these problems are not addressed...

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Message 2 of 382

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

i am having the same time zone setting issue on 2 base stations and my door bell keeps disconnecting itself from the base station. have to remove and then reconnect only to have same problem a couple of hours later

Message 3 of 382

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

Mine has been working up until a few minutes ago it stopped. Went and looked and it is offline. Had to reboot. Now it is showing a up date. Please stop with the updates. This is what caused all the problems to begin with.
Message 4 of 382
Aspirant

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

 yes mine too, my time is off and the camera stopped recording motion, I ebooted the base station and no I cant get it online.

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Message 5 of 382

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

I’m having same issue lately. I have resync my cameras and reset power station. It would work temporary and then goes offline again and can’t connect to the Arlo server. My internet is not the problem. This issue has been occurring for me for a while now. 

Message 6 of 382
Aspirant

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

My Arlo Pro 2 have a same issue, the system will automatically turn the time zone to America UTC-8 without my setting, but i’m In HK UTC+8 , and the worst thing is it will directly hit the recording time, and I cannot be found the video by a right time.
And my Arlo base are also not connect to the internet, the middle light are off, it still can use the USB to record, but cannot be confirm the time zone issue will effect or not.
Message 7 of 382
Luminary

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

We have Arlo Pro cameras. The base station kept going offline suddenly. We tried getting a new base station and have tried 4 diff Ethernet cables , 2 power cables and a new router. It seemed that our internet went off intermittently but the arlo was
Not reconnecting. We have since now assigned the arlo base a fixed ip in the router and put it in the DMZ. Previously we had a 256 gb sandisk usb flash drive that seemed to have malfunctioned and caused the previous base to power cycle every time I tried to format it. We are now trying a pny drive. We seem to have some internet problems but it seems the base was not reconnecting when the internet was going down. Not sure if putting the arlo base in dmz helped yet
Message 8 of 382
Apprentice

Arlo Pro2 - base station is offline

My camera is going offline every 2-3 hours.

My internet is connected and working fine.

Even after the power cycle, it's still offline.

 

What should I do? Is Arlo down in Los Angeles area? 

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Message 9 of 382
Apprentice

VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798 Offline problems

Hi,

 

Anyone having problems with VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798?

 

Ever since the update my base stations has been going offline every 2-3 hours.

 

Anyone having any problems?

 

 

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Message 10 of 382
Apprentice

Re: VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798 Offline problems

Ive seen some offline instances this today. Seems to be isolated to one cam and its not internet connection related despite the message on the screen. was like the outage last week.

Model: VMB4000 | Arlo Pro/Pro2 Base Station
Message 11 of 382
Apprentice

Re: VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798 Offline problems

 

I'm also getting "Max 5 cameras" message when viewing 1 camera.

Message 12 of 382
Star

Re: Arlo Pro2 - base station is offline

@Dearjohn012 wrote:

My camera is going offline every 2-3 hours.

My internet is connected and working fine.

Even after the power cycle, it's still offline.

 

What should I do? Is Arlo down in Los Angeles area? 

LA area here. I have the same issue! The Base goes offline, the middle LED goes out, wait a few minutes and it'll come back up and after a few hours, it does the same thing.

 

Just now, the base rebooted by itself.

 

Message 13 of 382
Apprentice

Re: VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798 Offline problems

 

My base station was out again for 30 min. Missed video recording for 30 min. WTF?!

Apprently, if you don't get any notificaiton your base station is down.

 

Please report these issues with Arlo. They can't update the firmware if people aren't reporting.

 

 

Message 14 of 382
Aspirant

ARLO base station and cameras go offline often, without loss of internet, cell signal or electricity

I have 4 Arlo cameras. 2 Arlo, 2 Arlo Pro.  I am experiencing a dramatic increase in cameras and/or base station going offline.  This is happening with no loss of internet connectivity or problems with electrcity.  I tried support line, but since all is fine at the minute, they are not interested in helping or even reporting this increase in loss of connecticvity.  They say if it happens again to call and they will help me re-connect.  I know how to reconnect, I have done it 5x since Friday.  The problem is that is is happening very frequently, and it depletes batteries.  I looked into the Ultra and new base station, but there are many reports of the same problem.  Any ideas, since Arlo doesn't seem interested...

Model: VMB3000 | Arlo Base Station, VMC4030P | Arlo Pro 2 Wire-Free Camera
Message 15 of 382
Apprentice

Re: ARLO base station and cameras go offline often, without loss of internet, cell signal or electri

It's the new firmware update. I'm having the same problem.

Arlo chat rep won't help because they said they have no record of people complaining about these problems. 

 

I'm about to return my cameras to Costco. 

 

What good is a security camera if it doesn't work?

Message 16 of 382

Re: ARLO base station and cameras go offline often, without loss of internet, cell signal or electri

Same problem here. This is happening a lot lately. I also called and they said nobody has report this issue. They wanted me to re-setup my cameras. I’ve already done that serveral times even before I had called and I still have the same issue. Support is useless.

Message 17 of 382
Tutor

Re: Please reply if your Arlo pro 2 Base station goes offline / time zones

We have the exact same issue that's been going on for a couple of weeks now.  The base station randomly goes off line of it's own accord for no reason, on a regular basis.  When it's offline it doesn't matter what you try, you can't force it to reconnect (power cycle, factory resetting the base station, router/modem, nbn box, changing cables & ports etc etc).  You just have to be patient and it eventually reconnects of it's own accord.  Sometimes it's just offline for a few minutes other times it can be for a couple of hours.  On top of this it decides to randomly change the time zone back to the default US one, which stuffs up all the video recordings in the library.  Both of these issues are intermittent and have been becoming progressively more frequent of the last week or two.   Have been on the online chat and with all due respect to them they just go through the standard trouble shooting checklist without actually listening to what the issues are.  They have now admitted to me that they are aware of the time zone issue and are working on a fix, but they are still adamant that the intermittent connection issues are my end.  I don't see how when the system is only 5 months old and worked flawlessly until a couple of weeks ago and these issues being experienced coincidentally coincide with an Arlo firmware upgrade and there seem to be so many other users out there experiencing the exact same issues.  It seems at the moment that the system is very unreliable and really useless in terms of security, which is a shame in terms of how expensive the set up is.  We can only hope that the Arlo technicians find a fix for it soon.

Message 18 of 382

Re: VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798 Offline problems

Same here. VMB4000r3 Base Station. Firmware 1.12.2.1_2798

Constant problems with connecting to the Arlo Server. Happens so often over and over again even after I reset the base station. 

Message 19 of 382
Luminary

Re: ARLO base station and cameras go offline often, without loss of internet, cell signal or electri

My base for Arlo Pro is going offline many times a day. The internet is not the problem because we have other security cameras that will alert if they go offline. And they are not alerting. And other internet services don’t seem to get interrupted. We have tried getting a new base station. 4 different Ethernet cables. 2 different power cords. And we have even replaced the router. Nothing seems to help the Arlo Pro base station keeps going offline. I have assigned the base a fixed ip in new router and put it in the dmz. But it still keeps going offline. It was coming back online by itself after a while but now it stopped and is offline again! Many times a day. This just started happening recently when all the other problems started with the library not having recordings and no notifications and the schedule all not working at the same time. It seems like this is some kind of software issue ?
Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Message 20 of 382
Luminary

Re: VMB4000r3 base station with Firmware 1.12.2.1_2798 Offline problems

Yes since this update the base station for Arlo Pro keeps going offline. We have replaced the base station tried 2 different ones. 4 different Ethernet cables 2 power cords and 2 different routers. Internet is working fine. It’s just the base keeps going offline. We have tried to set a fixed ip for the base and put it in the dmz. It goes offline many times a day. Sometimes it was coming back online. But now it’s offline and won’t come back online. This all started after the latest software update where there was also not recordings and no notifications. Arlo doesn’t seem to be aware of this problem where the base Station keeps going offline. It happens many times a day. We have other cameras that will alert if they go offline and they are not alerting and we are not having any internet interruptions. It’s just only the arlo base station that goes offline and won’t reconnect by Itself. Please arlo support look into this. There is a real problem with your software. This just started happening recently with the update. !!!!!
Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Message 21 of 382
Luminary

Arlo Pro base station offline many times a day

Hello. Since this update around a week ago we have had the Arlo Pro base station going offline many times a day and not reconnecting to the internet. We have tried 2 different Arlo Pro base stations. 4 different Ethernet cords. 2 power cords and 2 different routers. One base station was brand new. Every few hours the arlo Pro base station disconnected from the internet. We have assigned it a fixed ip and put it in the router dmz. It won’t reconnect to the internet unless power cycled/ unplugged and then plugged back into power manually. We have other devices connected to the internet without any interruption so we know the internet is working. We have had Arlo Pro for @ 2 years. These problems only started in the past @ week. There were many other problems in the last week but this is the most severe because it keeps going offline several times every day. At least 5 or 6. And it will not reconnect by itself. Making the whole system totally useless and not working at all. Please help we have tried everything possible that we can think of. Is this a software issue ? I saw some other posts with the same issue going on. ?????!!!!! We have some serious issues that we need arlo to alert us to going on outside.
Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Message 22 of 382
Luminary

Re: Arlo Pro base station offline many times a day

Also on a side note the camera batteries seem to drain a lot faster when the base is offline
Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Message 23 of 382
Initiate

Re: Arlo Pro base station offline many times a day

I've also started getting my Arlo Base units going off line. This has been going on for a few weeks now and happening every few days.

 

VMB4000r3 / 1.12.2.1_2798

2 VMB3010r2 / 1.12.2.1_2798

3 VMB4000r3 / 1.12.2.1_2798

Message 24 of 382
Aspirant

Base station intermittently offline

We've been running a base station with four cameras for a little over three months with no issues at all.  Almost to the day after free phone support ended, the base station has started going offline for no apparent reason; at first, a couple of times a week, now almost daily, and today it's gone out twice.  Power-cycling it brings everything back online; the cameras don't need re-syncing. 

 

No manual change has been made to router settings, nor has there been a change in ISP, or anything like that.  So far as I'm aware, the set-up is exactly the same as it was before this started happening.

 

I don't know what the LEDs on the base station do every time it happens as it's at my parents' home, some miles away from me, but I was here when it went out today, and the internet light went amber, flickering, and then solid.  Internet connection was still working fine at this time for the rest of the connected devices (PC and iPads).

 

No firmware update is needed.  I've tried plugging the ethernet cable into a different port on the router without that making any difference.

 

I'd be so grateful for any suggestions.  I'd also love to know how to contact Arlo support as their live chat window remains stubbornly blank, despite trying three different browsers on the PC, and also on an iPad.

Model: VMB3000 | Arlo Base Station
Message 25 of 382