Arlo|Smart Home Security|Wireless HD Security Cameras
× Urgent: Activate Two-Step Verification
Arlo requires all users to activate two-step verification to continue to access your recordings, devices, and account.
Please enable this feature now. Learn More.

Arlo pro 2 and Pro Battery not charging. Tried testing other cables and batteries.

Reply
Discussion stats
  • 11 Replies
  • 430 Views
  • 1 Like
  • 4 In Conversation
LondonKing
Tutor
Tutor

4 of my cameras (3xpro2 and 1xpro) have stopped charging in the last week. I have tested other cables, batteries and I cant get them working. The cables do work as have tested these on other cameras!

 

Could this be a firmware issue? I have tried all the troubleshooting ideas but no luck!

 

any ideas?

Model: VMC4030P | Arlo Pro 2 Wire-Free Camera, VMC4030 | Arlo Pro Wire-Free Camera
TomMac
Guru Guru
Guru

Just be very careful with the charge cubes used....

The Pro cameras REQUIRE a qualcom type dual voltage charger 5 & 9v... IIRC, so do the early Pro2s... but later the Pro2 required only 5v.

You can look at the power cube as it's listed output in small print.

 

I've seen no charge issues for both types of cameras on this end.

 

Sorry can't help more.

 

--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------
LondonKing
Tutor
Tutor

thanks, im using official Arlo charger cables. Ones that came with them and the official Arlo internal cables. These are working on other cameras not these 4

 

It feels like a firmware issues has caused these to all stop?

TomMac
Guru Guru
Guru
Last firmware updates for the pro pro2 appear to be October last year so I don’t think they were any more recent ones

My Pro2 fw ends in 1191 ( but may not be same as it may be a field trial version )
--------------------------------------
Morse is faster than texting!
--------------------------------------
LondonKing
Tutor
Tutor

same firmware.....

 

just so odd that 4 cameras would stop charging literally at the same time!! 

jguerdat
Guru Guru
Guru

Have you tried different cables and chargers? Make sure the chargers have both 5v and 9v outputs.

Jen30
Aspirant
Aspirant

I, too have been having this issue for about a week.  I plug the original charging cable and plug in to my cams and I get the orange triangle with the lightning bolt - i.e. Charging Error.  I've swapped battery cubes and both give the error no matter what.  When I plug the Arlo directly into the outlet without the battery cube inserted, no error and I see the "plug" icon.  What gives?

Jen30
Aspirant
Aspirant

I've also removed device and re-installed, etc.  It's extremely maddening.

jguerdat
Guru Guru
Guru

Sounds like a hardware issue. Use the Contact Support link at the bottom here.

LondonKing
Tutor
Tutor
Thanks
I have done last week and still not heard from arlo!

jguerdat
Guru Guru
Guru

Do it again and again until you're working.

Jen30
Aspirant
Aspirant
I have sent pictures, model #s, everything they've asked and they have not replied to repeated contact attempts in over a month. Am wondering if I get robbed if I, or my insurance company could hold them partially responsible for damages.
Discussion stats
  • 11 Replies
  • 431 Views
  • 1 Like
  • 4 In Conversation